AKTIV: Søndagstur i Holmestrandåsene

Fellestur

Dato
5. mai 2019 kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangører
Aktiv, Tønsberg og Omegn Turistforening
Dette arrangementet er over!

- småtopper, botanikk og lokalhistorie -

Dette er en middels krevende tur som passer både for de som vil ha en god søndagstur samt få oppleve sanking av denne ville kjendisurten ramsløk, beregnet gangtid 5-6 t.

Møteplass: Micasa parkering på Korten, Tønsberg,søndag 5. mai kl.10:00, innkjørsel vis a vis Fjordgt 13. Gratis parkering søndager på Tønsberg kommunes plasser ved Nordbyen legesenter. TOT oppfordrer til samkjøring. Vi kjører også innom p-plass utenfor Holmestrand stasjon og plukker opp turdeltakere der ca. 10:20.  Så fortsetter vi på gamle E18 mot Sande og tar sikte på parkering ved Skjervik.

Rute: Opp Skjerviklia, følge løyper langs åsen – tar et par småtopper – går inn i Botnemarka og tar en pause på Brannåshytta og avslutter ned Angersklev og gjennom hyttefeltet ved Ødegården, eventuelt det gamle jernbanesporet, tilbake til p-plass. På veien kan vi finne mengder av ramsløk utenfor verneområdene. Smaksprøver og tips til bruk.

KART: HOoTs turkart BOTNEMARKA og Hillestad 2017 1:20.000 kan brukes.
TURLEDER: Helene Dahlman; mobil 906 50 948 (sms om du trenger transport).
TA MED matpakke og drikke for en dag, ellers blir aktuell informasjon om turutstyr etc. publisert på facebooksida til AKTIV i april.

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Helene Dahlman