2000-meters topptur i Jotunheimen

Fjellsportinteresserte
Fellestur, Bretur, Fottur, Topptur
Aktiv, Tønsberg og Omegn Turistforening
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)

AKTIV arrangerer sin populære 2000-m topptur hvor vi tar sikte på å bestige flere topper over 2000 meter. I år går turen til Sognefjellshytta hvor vi har fast opphold, nyter 3-retters middag og går lange dagsturer i området. Turene vil være krevende og ha en varighet på 8-10 timer to av dagene, og en kortere tur siste dagen. Du må være vant med å gå i fjellet og trives i ura, også når den er våt og glatt. Vi går for det mest utenfor stier.

Torsdag: Felles transport i privatbiler fra Tønsberg til Sognefjellshytta.

Fredag: Veslfjelltinden (2157 moh) og et par av breatindene som også rager over 2000 meter. Her er det ingen merking eller stier så vi må finne veien opp ura. Til gjengjeld slipper vi å gå i kø. Dette blir en rundtur hvor vi plukker flere 2000-m topper. Turen er på ca 17 km, 1100 høydemeter og vi beregner 9-10 timer.

Lørdag: Bretur opp Leirbreen, over Bjørnskardet og ut på Bjørnbreen. Deretter bestigning av Veslebjørn (2150 moh) og rubb-og-stubb-toppen på 2075 moh tar vi med. Det kreves ingen forkunnskaper om brevandring, vi benytter innleide breførere. Det som trengs av utstyr til breturen inngår i prisen. Stive fjellstøvler er å anbefale da største parten av turen går over bre med stegjern.

Søndag: Blåtur på vei hjem. Vær og vind tar oss til en passende topp for dagen. 3-5 timer.

Siden vi vil utnytte helga maksimalt, må det beregnes sen hjemkomst.

Ta med en stor dagstur sekk, ca 40 liter, da det må en del ekstra utstyr med.

Vi bor på tomannsrom med do/dusj og oppredde senger.

Kart: Jotunheimen øst 1:50 000

Turledere: Live Firing Solheim og Nina Klopbakken

Dato: 15-18 august 2019
Oppmøte: Shell på Korten torsdag 15.08.19 kl. 09.00 (evt. Kopstad kl. 09.15)
Påmelding: Innen 20. juli. Må være DNT medlem.
Pris: Kr. 4.500,- + kjøring
Maks 14 deltakere.