Strandryddedag med DNT Tønsberg

Dette arrangementet er over!

Når: Lørdag 4. mai kl. 11.00-13.00

Hvor: Odden mot Råel

Rundt om i verden tømmes det 15 tonn plast i havet hvert minutt – døgnet rundt. I tillegg dør ca. 1 million sjøfugler årlig på grunn av marin forsøpling. Dette vil vi gjøre noe med, bli med du og! Vi inviterer derfor til en hyggelig formiddag med søppelplukking for planeten vår.

Vi møtes ved odden ut mot havet på Råel og plukker søppel et lite stykke sørover fra odden. Turen passer for alle som har lyst til å gjøre en god gjerning.

Fjæra kan være bløt og våt så vi anbefaler vanntette sko. I tillegg ønsker vi at enhver tar med seg søppelsekker til seg selv, også sponser vi hansker. Vi tar inn søppelet når vi er ferdig med å plukke og leverer det til Vesar.

Vi anbefaler å ta buss for å komme seg frem da det er litt trangt med parkering. Ta bussen 111 Nes-Jarlsø fra Tønsberg rutebilstasjon og frem til busstoppet ‘’Vestolveien’’ Gå lange Husvikveien sørover til man kommer frem til Husvikveien 49. Ta stikkveien inn til høyre og hold til høyre når veien deler seg. Gå ned bakken til dere kommer til en sti. Følg stien inn til venstre til en åpen slette, da er dere fremme og vil se turledere i røde jakker.

Selv om lite parkering er det mulig å kjøre bil, følg da denne: Kjør ned Husvikveien og ta ned til høyre inn Elverhøiveien. Det vil også være et litt større skilt hvor det står Arne Haugrud a/s. Når veien deler seg, fortsett rett frem til en parkeringsplass. Her kan du parkere. Gå deretter mot tinnfabrikken og ned til høyre for så å ta til venstre. Her møter du en smal sti langs hushjørnet som går til en åpen slette. Da er dere fremme.

Gjerne kom i turtøy og gjerne ta med lunsj om det er ønskelig! Håper vi sees!

Link til kart: https://www.google.com/maps/@59.2607379,10.4470589,812m/data=!3m1!1e3

Turledere: Tiri Seim Vataker, Iril Bergan og Nora Dingstad

Bare kontakt oss om du har noen spørsmål!

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Tiri Seim Vataker
  • Iril Bergan
  • Nora Helene Dingstad