Grønn Fredag - Tønsberg

Dette arrangementet er over!

DNT ung inviterer til Grønn fredag på Black Friday

 

Enorme mengder friluftsutstyr ligger ubrukt i skap og bod. DNT ung oppfordrer til langtidsbruk av alle produkter som kjøpes og inviterer til byttedagen Grønn fredag som motsvar til Black Friday 29. november.

– Selv om de fleste av oss har det de trenger av turtøy, er nordmenn i verdenstoppen når det gjelder å kjøpe nytt sports- og fritidsutstyr, og spesielt mye kjøper vi på Black Friday. Men turutstyr trenger ikke være nytt for å gjøre nytte, sier Martin Aske - leder i DNT Ung Tønsberg.

DNT ung har sett seg lei av kjøpepresset og oppfordrer til å heller gi brukte klær og utstyr et nytt liv på Grønn fredag den 29. november. 

– Kjøper du mindre, og brukt, sparer du både miljøet og lommeboka, sier Martin.

 

Bli med på Grønn fredag

  • Kl. 17-19 i lokalene til DNT Ung Tønsberg, Nedre Langgate 36.
  • Det som ikke blir solgt av klær og utstyr blir hengene på bruktstativet - som vi har stående i turbutikken på brygga. Etter et par måneder på stativet blir klær og utstyr levert videre til Bua Færder eller Fretex.

Venter mange besøkende

Hele 19 DNT ung-grupper inviterer til arrangementer landet over: Fra Bergen til Bodø, Førde, Harstad, Haugesund, Kristiansand, Larvik, Lillehammer, Lørenskog, Moss, Odal, Oslo, Skien, Stavanger, Tromsø, Trondheim, Åndalsnes, Sandefjord og Tønsberg.

Arrangørene venter godt med besøkende.

– Hos oss i DNT Ung Tønsberg er vi rigget og klare for at mange skal få muligheten til å gi utstyr og klær nytt liv fredag 29. November. Vi håper at denne dagen kan være med på å gjøre gjenbruk til en hovedregel, heller enn unntaket, sier Martin.

 

Ta vare på det du har

Flere organisasjoner og bedrifter har fulgt etter og tatt avstand fra kjøpepresset ved å arrangere byttekvelder, vise hvordan man gjenbruker eller reparerer ting, eller rett og slett kurse folk i hvordan man på best mulig måte tar vare på det man allerede har.

– All produksjon av klær og utstyr belaster miljøet. Vi i DNT ung har i tillegg til byttedagene opprettet en egen nettside med tips og triks til å reparere og vedlikeholde turutstyr og -klær, forteller Markus Malmin, leder i DNT ung.

 

FAKTABOKS:

Slik deltar du:

  • Let frem klær som ikke passer eller utstyr som står ubrukt i boden.
  • Du kan enten: Bytte det du har med noe annet, eller legge det på «vippsebordet» der du setter en sum på utstyret du vil selge.
  • Du kan selvsagt også delta uten å ha med noe, og likevel sikre deg friluftskupp.

Om DNT ung:

  • DNT ung er ungdomsorganisasjonen til DNT, og er for medlemmer mellom 13 og 26 år. DNT ung er den største friluftsorganisasjonen for barn og unge i Norge og har over 47.000 medlemmer.
  • DNT ung og POW Norge står bak Miljøvettreglene, som er syv enkle miljøvettregler for et mer sporløst friluftsliv. Fordi det vi er glade i, tar vi vare på.

 

Bruktstativ:
Minner om at butikken har bruktstativ. Her kan du selge eller kjøpe brukte turklær! Kanskje det henger noe der du kunne trengt, til en billig penge..

BRUKT, MEN GODT NOK!

 

Kontaktinformasjon: