Friluftsskole i høstferien 10-13 år

30. september kl. 08:00
Tønsberg og Omegn Turistforening, Barnas Turlag Tønsberg , DNT Vestfold , Oslofjorden Friluftsråd
Dette arrangementet er over!

Bli med på Friluftsskole i høstferien!

I høstferien arrangerer Tønsberg og Omegn Turistforening (TOT) og Oslofjorden Friluftsråd (OF)  friluftsskole sammen! Bli med på morsomme, aktive og lærerike dager i friluft!

Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet for barn og ungdom mellom 10–13-år (5.-7. klasse) Målet med Friluftsskolen er å gi deltakerne lystbetont introduksjon til friluftsliv i en hyggelig og morsom ramme. Friluftsskolen arrangeres fra mandag 30.9 - onsdag 2.10. Mandag er det dagtilbud fra kl 0900-1500 og fra tirsdag til onsdag er det  overnattingstur.

Program:

Mandag: Vi tilbringer dagen på idylliske Karlsvika i Tønsberg. Vi bruker dagen på å bli kjent med hverandre, lek- og samarbeidsaktiviteter. Blir været bra bader vi med våtdrakter og prøver SUP. Vi skal lære om livet i fjæra og se om vi får fangst til en fiskesuppe.
Tirsdag:  Vi drar til skogs ved Trollsvannsstua. Orientering, kano, spikking, vedjakt og -hogst, i kombinasjon med leirbål, lek  står på programmet. Vi lager felles middag og  overnatting til onsdag i lavvoer/inne på hytta.
Onsdag: Vi våkner opp i skogsomgivelser ved Trollsvannet og lærer mer om bål, matlaging, kano og alt skogen har å by på.

Ledere:
TOT og OF har erfarne friluftsskoleledere med bred erfaring fra friluftsliv og aktiviteter med barn og unge. Lederne sørger for at vi lærer i spennende og morsomme omgivelser. Friluftsskolen handler i stor grad om å lære gjennom lek, aktivitet, erfaring og samarbeid. Flere av lederne har godkjent livredning- og førstehjelpskurs. Alle aktiviteter på eller i vann vil foregå med flyteplagg. Det blir laget en sikkerhetsinstruks for Friluftsskolen.

Overnatting:
På Trollsvannet kan deltakerne sove enten ute i lavvoer/gapahuk eller inne i hytta. Overnattingen er frivillig, og om noen ønsker å være med på friluftsskole uten overnatting er det helt i orden! En må da sørge for transporten til/fra på egenhånd.

Utstyr:
Deltakerne bør ha med klær tilpasset været. Dagene vil foregå utendørs hele dagen og vi trenger klær som er både vind- og vanntette. Været er skiftende på denne årstiden, husk varmt tøy!  Deltakerne må også ha med seg matpakke og drikke til lunsj. Ta med fiskestang om du har.

Transport:

Mandag  er det oppmøte/avslutning ved Karlsvika Naturskole kl 0900/1500.
Tirsdag setter vi opp buss fra Tønsberg Togstasjon kl 0900 som kjører til Trollsvannet i Andebu. Det er også mulig å møte direkte på Trollsvannet kl. 0945 for de som ønsker det. Her blir vi hele dagen og overnatter. Onsdag er vi tilbake på togstasjonen med buss kl. 1500.

Ytterligere informasjon blir sendt ut ved påmelding.

Pris: 500,-

Kontakt:

Nicolay Moe, Oslofjordens Friluftsråd (41422204)

Mats Kneppen, DNT (tlf 97173497)