NF Grunnkurs skred alpint 3 dager Gaustablikk/Gaustatoppen

Voksne, Fjellsportinteresserte
Kurs, Skredkurs, #Skredkurs
DNT Fjellsport Tønsberg, Tønsberg og Omegn Turistforening
Telemark - Lifjell (se kart)

Lær å ferdes i skred-terreng på en trygg måte og samtidig få flott skikjøring.

Hovedtema for kurset
Lære om skredfare gjennom kjennskap til vær, snøforhold og terreng.
Handtere skredfare gjennom riktig veivalg og adferd.
Utføre kameratredning dersom uhellet er ute.

Temaliste

• Turplanlegging
  • Den menneskelige faktor i skredfaresammenheng
  • Terrengvurdering og klassifisering
  • Identifikasjon av alarmtegn
  • Stabilitetsvurdering
  • Bruk av skredvarsel, skredproblem og fareskalaen
  • Kameratredning
  • Veivalg, risikoreduserende adferd i skredterreng (opp/ned)
  • Skiteknikk

Oppmøte:
Fredag formiddag kl 10.00 på Gaustablikk, klar til tur, hjemreise søndag kl 1600.  Detaljert program vil bli oversendt på mail.

Pris:
Kr 3100,-. (Du må være medlem av DNT, medlemmer i DNT Tønsberg vil bli prioritert først fra ventelista)
Prisen inkluderer
*Undervisning.
*Overnatting på hytte med bra standard, ta med sengetøy og håndkle.
-Frokost, niste og middag er ikke inkludert i prisen. Vi organiserer samhandling når turen nærmer seg.

Forkunnskaper-skiferdighet:
Deltakerne må ha grunnferdigheter i vinterfriluftsliv når det gjelder bruk av ski, bekledning, mat og drikke og orientering om vinteren. Du må ha skiferdigheter gode nok til løssnøkjøring opp mot 30 graders helning. Kjenn ditt eget utstyr godt før kurset.
Aldersgrense 16 år.

Kart:
Turkart for Gaustablikk og Gaustatoppen 1:25 000. Få med Gaustatoppen og Toreskyrkja. Kjøp ferdig kart eller skriv ut http://kartutskrift.no/

Utstyr:
Skiutstyr -
Ski/splittboard som egner seg for bratte nedkjøringer og med tilhørende feller (fjellski er ikke egnet).
Turutstyr - Kart og kompass, hodelykt, vindsekk, førstehjelpsutsyr og liggeunderlag (de 2 siste er ikke et krav).
Hjelm, skibriller, skallbekledning, boblejakke, hansker, termos, drikkeflaske og dagstursekk.
Se for øvrig DNT`s pakkliste for vinter.
Skred utstyr - Skredsøker, snøspade og søkestang er obligatorisk utstyr. Ta ellers med det du måtte ha av utstyr: klinometer, snøsag, skredkort mm.

Kontaktinformasjon og vilkår:
Hovedinstruktør er NF skred og klatreinstruktør Jon Dahl Rasmussen. Har du spørsmål angående kurset, ta kontakt med Jon på tlf. 46524399/ mail jon@dahlprosjekt.no

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Tønsbergs arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar.

Kurset er godkjent som grunnkurs i skredstigen til Norsk Fjellsportforum og varer derfor 3 hele dager, det vil bli gitt ut kursbevis etter endt kurs.

NF Grunnkurs skred alpint 3 dager Gaustablikk/Gaustatoppen

Dette kurset er for toppturentusiaster som ferdes i potensielt skredfarlig terreng, alpin stil. Lær å ferdes i skred-terreng på en trygg måte og samtidig få flott skikjøring. Hovedtema for kurset ...

Turleder:

• Jon Dahl Rasmussen