Turpass: Hogsnes-Vear-Manum-Sem

Fellestur

Dato
27. september kl. 09:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Barn
Arrangører
TOTs klassikere, DNT Horten , Tønsberg og Omegn Turistforening
Dette arrangementet er over!

Denne søndagen går turen til kulturstien i området Hogsnes, Vear, Manum og Sem.
Se informasjonsfolder her: https://www.tonsberg.kommune.no/_f/p1/ibf372f65-c6d5-4755-9cfd-570f86ef0d7b/aker-hoksnes-manum.pdf

Oppmøte, parkering og start ved Vearhallen mellom kl. 930 og 1200. Vearhallen har adresse Melsomvikveien 561, og ligger tett inntil Fv303 mellom Tønsberg og Stokke.

Lang løype er ca 10 km. Den merkes gjennom lysløypa på Vear, ned til Akersvannet, forbi Aker gård, en runde over Lånefjell mot Løkeberg på Sem, tilbake over Manumåsen. Videre går den opp Bjelleandåsen, forbi Hogsnes skole over Fløyåsen med flott utsikt, for så å følge lysløype tilbake til Vearhallen.

Kort løype er ca 6,5 km. Den følger den lange løypa delvis, men noe mindre i lysløypa og ikke over Lånefjell. Den tar en annen rute opp på sørsiden av Bjellandåsen, før den også går over Fløyåsen.

Disse rutene er dessverre ikke barnevognvennlige, men lysløypa er ypperlig for framkomstmidler med tre og fire hjul, og det er ikke så lang svipp fra lysløypa bort til utsiktspunktene i Fløyåsen. Kart med løypene tegnet inn vil legges ut her, men også være tilgjengelig ved start.

Natursti med 12 spørsmål av varierende vanskelighetsgrad vil henge ute i de områdene der kort og lang løype sammenfaller.

Vi minner om at viktige smittevernsrutiner må følges >> . Hold avstand, bruk hånddesinfeksjon og bli hjemme dersom du følger deg syk.

 

Turpass er turer som vanligvis har en kort løype på opp til 5 km og en lang løype på ca. 9 km. Noen korte løyper er også barnevognvennlige. Turene passer for hele familien. Hver gang er det natursti. Ved årets slutt er det en avslutning med premiering. Deltakelse på 5 turer i løpet av året kvalifiserer til diplom, flere års deltakelse kvlifiserer enten til sølv- eller gullmerke, beger eller pokaler.

 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Live Halstensgård Pedersen
  • Kjell Erik Stordalen