Avlyst Avlyst -Angers Klev med fire forskjellige briller - Geologi

Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Utsettes på ubestemt tid pga Covid-19

Den gamle kongeveien Angers klev er beskrevet langt tilbake i historien og den var opprinnelig en ridevei, beryktet for å være farlig og bratt. Det var en del av hovedferdselsåren gjennom Vestfold som på 1600-tallet ble utbedret til kjerrevei og var i bruk fram til man sprengte veien langs kysten I 1793. Nå går stien opp den bratte kleiva til dels på grusvei, til dels traktorvei og sti og er grei å gå med gode sko.

Angers Klev er en del av Bogen Naturreservat på grunn av sitt geologiske og biologiske mangfold. 

I løpet av 2019 arrangerte vi to turer i Angers klev med historiske briller og med florabriller. Vi fortsetter i 2020 med Geologiske briller og Ornitologiske briller.

Nå i mars skal vi ta på de geologiske brillene og få litt innblikk i Angers Klevs geologiske særpreg og kanskje ser vi steiner som som kun finnes noen få steder i verden.

Med oss på turen har vi denne gangen representanter fra Vestfold Geologiforening. Vi håper dette blir en flott tur og for de som har tid, tar vi en rast med kaffe på slutten av turen på rasteplassen ved den gamle jernbanelinjen i Kleivbogen.

Turen er ganske bratt, men dette blir et lavt tempo og fokus på geologien.

Oppmøte på parkeringsplassen i Kleivbogen.

 

 

 

Avlyst -Angers Klev med fire forskjellige briller - Geologi

Den gamle kongeveien Angers klev er beskrevet langt tilbake i historien og den var opprinnelig en ridevei, beryktet for å være farlig og bratt. Det var en del av hovedferdselsåren ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Birgit Vildalen