TOPPTURKURS PÅ GAUSTABLIKK - 2,5 DAGER

23. februar kl. 16:00
Fjellsportinteresserte
DNT Fjellsport Tønsberg, Tønsberg og Omegn Turistforening
Telemark - Lifjell (se kart)
Dette arrangementet er over!

Lær å ferdes i skred-terreng på en trygg måte og samtidig få flott skikjøring.

Hovedtema for kurset:
Lære om skredfare gjennom kjennskap til vær, snøforhold og terreng.
Håndtere skredfare gjennom riktig veivalg og adferd.
Utføre kameratredning dersom uhellet er ute.

Temaliste:

• Turplanlegging
  • Den menneskelige faktor i skredfaresammenheng
  • Terrengvurdering og klassifisering
  •  Identifikasjon av alarmtegn
  • Stabilitetsvurdering
  • Bruk av skredvarsel, skredproblem og fareskalaen
  • Kameratredning
  • Førstehjelp
  • Veivalg, risikoreduserende adferd i skredterreng (opp/ned)
  • Skiteknikk

Oppmøte fredag 21.02.20 kl 17.00 på Gaustablikk, hjemreise søndag kl. 16.00. Detaljert program vil bli oversendt på mail.

Pris:
Kr 2500,- DNT Medlem
Kr. 3000,- ikke medlem av DNT

Forkunnskaper skiferdighet: Deltakerne må ha grunnferdigheter i vinterfriluftsliv når det gjelder bruk av ski, bekledning, mat og drikke. Du må ha skiferdigheter gode nok til løssnøkjøring opp mot 30 graders helning. Kjenn ditt eget utstyr godt før kurset. Aldersgrense 16 år.

Kart: Turkart for Gaustablikk og Gaustatoppen 1:25 000. Få med Gaustatoppen og Torekyrkja. Kjøp ferdig kart eller skriv ut http://kartutskrift.no/

UTSTYR:
Skiutstyr:

Ski/splitboard som egner seg for bratte nedkjøringer og med tilhørende feller (fjellski er ikke egnet).

Anbefalt turutstyr:
Kart og kompass, hodelykt, vindsekk, førstehjelpsutsyr, liggeunderlag, hjelm, skibriller, skallbekledning, boblejakke, hansker, termos, drikkeflaske og dagstursekk. Se for øvrig DNT`s pakkliste for vinter.

Skred utsyr:
Sender/mottager, snøspade og søkestang er obligatorisk utstyr (kan leies ved behov). Ta ellers med det du måtte ha av utstyr: klinometer, snøsag, skredkort mm.

Instruktør er NF skredinstruktør Sturla Mysen. Har du spørsmål angående kurset, ta kontakt med Sturla på tlf. 90729306/ mail: sturlamysen@icloud.com

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Tønsbergs arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar.

TOPPTURKURS PÅ GAUSTABLIKK - 2,5 DAGER

Kurset er for toppturentusiaster som ferdes i potensielt skredfarlig terreng, alpin stil. Lær å ferdes i skred-terreng på en trygg måte og samtidig få flott skikjøring. Hovedtema for kurset: Lære ...

Turleder:

• Sturla Mysen