Telttur, Skinnarbu-Rjukan 18-30 år

15. juli kl. 15:00
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Fellestur, Fottur, Telttur
DNT ung Tønsberg, DNT ung Holmestrand , DNT ung Horten , DNT ung Larvik , DNT ung Sandefjord , DNT Vestfold
Dette arrangementet er over!

Telttur. Skinnarbu - Rjukan 18-30 år

Dato: 11-15. Juli
Oppmøte: Rjukan turistkontor kl.14.00
Aldersgruppe: 18-30 år
Gradering: Krevende
Varighet: 5 dager, 4 overnattinger i telt

Denne turen byr på flotte og varierte områder i Brattefjell – Vindeggen landskapsvernområde, som veksler mellom vakkert og spennende høyfjellsterreng og frodig grønn natur. Vi sover i telt og krysser fingrene for godvær! Denne turen krever at du har noe erfaring med fjelltur fra tidligere. Du må også være i normalt god form :)

OBS,OBS

Grunnet korona situasjonen må alle deltakere ta med egen mat og kokeapparat.

Program:

Dag 1 - Turstart

Vi møtes på Rjukan turistkontor kl. 14.00 eller tidligere. Her sjekker vi at vi har med oss alt utstyr og hvis du har glemt noe kan det kjøpes inn her. Kl.15 blir det felles transport opp til Skinnarbu med Tinn Taxi. Bilene blir stående igjen på Rjukan,

Fra Skinnarbu og fram til første leir plass (storsteinvatnet) er det ca 5 km, vi bruker ca 1-2 timer. Her beveger vi oss på sti nede i småbjørkene og myrene. Vel framme setter vi opp telter og lager Middag. For de som ønsker det da, er det muligheter for fisking resten av kvelden.

Dag 2 – Turdag

Etter frokost og nedrigg av leir begynner vi å gå mellom kl. 09-10. I dag beveger vi oss ut i høyfjellet over det er lite stier eller ingen stier. I dag skal vi gå til Helleskardtjønni, det blir ca. 12/13 km og det bruker vi omtrent 5 timer på. Spiser lunsj på veien. Vi forflytter oss opp 250 høydemeter fra gårsdagen. Etter å ha rigget leir er det middagstid. Muligheter for fisking resten av kvelden.

Dag 3 - Turdag

Etter frokost prøver vi oss på en topptur til Vindeggen (væravhengig). Lunsj og nedrigg av camp etter topptur. Deretter bærer det til etappens mål – Tandertjønn, ligger omtrent 100 meter lavere enn start for dagens etappe, så i dag blir det litt kupert. Beregnet til 12/13 km (uten Vindeggen) og vi bruker ca. 5 timer (også uten Vindeggen). Blir et eller to spise stopp på veien. Leiren er rigget og vi spiser middag. Muligheter for fisking her også.

Dag 4 - Turdag:

Etter frokost og nedrigg av leir begynner vi å gå mellom 09-10. Dagens mål er Homkjønnan! Nå er vi tilbake på sti og dagens etappe blir på 12-13 km. Fremme ved vannet er det samme prosedyre som de andre kveldene, rigge camp, lage middag og eventuelt fiske for dem som synes det er gøy og generelt kveldskos.

Dag 5 - Turslutt.

I dag har vi god tid, dagens etappe er nesten bare nedover. Ca 5 km ned og 700 høydemeter. Vi tar sikte på å være nede ved bilene i 15 tiden.

Vell hjem, takk for turen!

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Pris: Medlem 300kr, ikke medlem 600kr.

Prisen dekker transport fra Rjukan til Skinnarbu og turledelse.

Turledere: Tiri Vataker og Martin Aske

Praktigste opplysninger:

• Det blir ingen felles transport til Rjukan så bil er det enkleste fremkomstmiddelet.
  • Buss (Usikkert busstilbud grunnet Korona)

Det går ann å ta buss til og fra Rjukan. Legg inn Rjukan rutebilstasjon som stopp og start. Sjekk NOR-WAY bussekspress for ytligere informasjon:

• Deltagere betaler selv for buss

• Fiskekort

De som har tenkt å fiske, kjøper dagskort for eksempel på https://www.inatur.no/

• Det er fiskers ansvar å skaffe riktig fiskekort

• Pakkeliste kommer nærmere tur, ca. 1 uke. DET aller viktigste å få med er: telt, liggeunderlag, sovepose, tørre klær, kokeapparat og mat.
  • Grunnet korona, tar deltakere med mat selv, slik som frokost, lunsj, middag, snacks og eventuell kveldsmat.
  • Hovedturleder ringer alle deltagere uka før tur.

Generell Informasjon

Annet

Denne turen krever at du har noe erfaring med fjelltur fra tidligere. Du må også være i normalt god form. Turen krever at du har normalt godt fjellutstyr for tur på sommerstid. Varme og vindtette klær er viktig, det samme er en god sekk. Sjekk ut link til pakkelistene for utfyllende forslag til utstyrsbehov for sommerturer i fjellet.

Litt snacks, nøtter eller sjokolade er lurt å ha i sekken til enhver tid. Det samme gjelder en vannflaske lett tilgjengelig.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg. Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kirkens Bymisjon har også gratis utlån av utstyr.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Rjukan  1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vår butikk ved Brygga i Tønsberg eller på Dnt sin nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.https://inspirasjon.ut.no/fjellvett-sikkerhet-utstyr/pakkeliste-for-sommerturen/100776

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i «Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge».

KONTAKTINFORMASJON

Send en mail til dntung.tonsberg@dnt.no eller kontakt en av turlederne hvis du har spørsmål:

Martin 91711872 Hovedturleder

Tiri 90678799 Medturleder

Hvis du skal på tur med oss, lagre disse numrene.

Telttur, Skinnarbu-Rjukan 18-30 år

Telttur. Skinnarbu - Rjukan 18-30 år Alle deltakere bes lese igjenom hva DNT gjør i forhold til Korona, når det gjelder aktiviteter: https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/  Dato: 11-15. Juli Oppmøte: Rjukan turistkontor kl.14.00 Aldersgruppe: 18-30 år ...

Turledere:

• Tiri Seim Vataker