Friluftsskole for 10-13 åringer i Sandefjord, ekstra skole

Dette arrangementet er over!

Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet i Vestfold for barn og ungdom, med hovedfokus på 10–13-åringer. Målet med Friluftsskolen er å gi deltakerne lystbetont introduksjon til friluftsliv. Disse vil være friluftsrelaterte. Friluftsskolen arrangeres på dagtid over 4 dager i tidsrommet 9-15. Det er planlagt én overnatting, men er ikke et sammenhengende leirtilbud. Friluftsskolen er åpen for alle og er et samarbeid mellom Den Norske Turistforeningen og Friluftrådenes Landsforbund. Vi har 20 plasser med fortløpende påmelding.

Over fire dager deltakerene få være med på opplevelser relatert til friluftslivet i nærmiljøet.

Mål:
Friluftsskolen skal gi grunnleggende kunnskaper om natur og friluftsliv i kombinasjoner med aktiviteter og lek

Innhold:

• Allemannsrett og ferdselskultur
  • Kartforståelse
  • Raste- og leirplass
  • Tur

Program:
Programmet bestemmes av turleder og aktivitetsledere fra dag til dag. Avhengig av blant annet vær, men foreløbig ser vi for oss dette programmet:
Dag 1: Vi er ute ved kysten på Flaugtangen nesten ytterst på Østerøya, lokalisert syd i Sandefjord, her blir vi kjent, lærer grunnprinsipper om friluftsliv og får introduksjon i bruk av kart og kompass.  Bading, kano og SUP
Dag 2: Vi møtes igjen på Flautangen hvor vi lærer om livet i fjæra, opptenning av bål og kanskje vi får fisk?
Dag 3: Vi skal på tur til Heisetra ved Heiavann i Andebu, og lærer å pakke sekken for korte og lange ekspedisjoner samt litt om å ferdes i naturen og bruk av hytter før vi lærer å slå leir og sette opp lavvo og hengekøyer.  Bading, kano, SUP, fiske og overnatting.
Dag 4: Vi våkner på Heisetra og her blir det først nedrydning av leiren, før vi fortsetter forskjellige aktiviteter gjennom dagen.

Medlemskap for barn i DNT opptil 12 år, koster kun kr 135,-
Grunnet støtte fra fylkeskommunen, vil dog denne Friluftsskolen være helt åpen for alle, og uten noen egenandel.

Friluftsskolen omfatter lavterskel friluftsaktiviteter som normalt ikke innebærer risiko for vesentlige skader eller ulykker. Alle aktiviteter i nærheten av vannet eller i vannet, innebærer bruk av flytevest.  Således anbefaler vi at alle barn som har egen flytevest de kan bade med, tar med denne.
Lederene er likevel opplært i førstehjelp og risikovurdering.

Friluftsskolen arrangeres i henhold til gjeldene smittevern planer for aktivitet, laget av DNT og godkjent av off. myndigheter.

Deltakerne må ha med passende klær for de aktuelle dagene, og sovepose/liggeunderlag til overnattingen.  Hvis noen har mulighet for å ha med egen hengekøye til overnattingen er dette veldig bra.  Tilsvarende greit at de barna som har egen passende fiskestang tar med dette.  De som ikke har fiskestang får låne.

Barna har med egen matpakke/drikke til lunsj, men på overnattingen får de middag/kveldsmat dag 3, og frokost/lunsj dag 4 av oss.

DNT-arrangøren kan avlyse kurset på grunn av force majeure, vanskelige tur- og føreforhold, for få påmeldinger, mangel på turleder eller lignende Ved avlysning skal arrangøren av kurset, hvis mulig, underrette deltakerne så snart som mulig.

Friluftsskole for 10-13 åringer i Sandefjord, ekstra skole

Turleder: