Friluftsskole i Larvik for 10-13 åringer, ekstra oppsetning

Dette arrangementet er over!

Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet i søndre Vestfold for barn og ungdom, med hovedfokus på 10–13-åringer. Målet med Friluftsskolen er å gi deltakerne lystbetont introduksjon til friluftsliv. Disse vil være friluftsrelaterte. Friluftsskolen arrangeres på dagtid over 4 dager i tidsrommet 9-15. Det er planlagt én overnatting, men er ikke et sammenhengende leirtilbud. Friluftsskolen er åpen for alle og er et samarbeid mellom Den Norske Turistforeningen og Friluftrådenes Landsforbund. Vi har 20 plasser med fortløpende påmelding.

Over fire dager vil deltakerene få være med på opplevelser relatert til friluftslivet i nærmiljøet.

Vi har planlagt å holde 2 dager ved Padlehytta og Naturskolen på Farris, før vi møtes ved Eikedalshytta dag 3 med overnatting til dag 4.

Mål:
Friluftsskolen skal gi grunnleggende kunnskaper om natur og friluftsliv i kombinasjoner med aktiviteter og lek

Innhold:

• Allemannsrett og ferdselskultur
  • Kartforståelse
  • Raste- og leirplass
  • Tur

Program:
Programmet bestemmes av turleder og aktivitetsledere fra dag til dag. Avhengig av blant annet vær, men foreløbig ser vi for oss dette programmet:

Dag 1: Vi  møtes på parkeringen ved Naturskolen og Padlehytta mandag kl. 0900, og går samlet inn til Padlehytta. Her blir vi kjent, lærer grunnprinsippene om friluftsliv og får introduksjon i bruk av kart og kompass. Vi lærer opptenning av bål og ser om vi får spikket noe fint.
Barna hentes på parkeringen kl 15.

Dag 2: Vi møtes på parkeringen ved Naturskolen og Padlehytta kl 0900. Går inn til Naturskolen og Padlehytta, hvor vi lærer om livet i Farris, og kanskje vi får fisk? Aktiviteter gjennom dagen er bading, kanopadling, fiske og SUP.
Barna hentes ved parkeringen kl. 15

Dag 3: Oppmøte på Eikedalshytta kl. 0900. Vi skal på tur i nærområdet. Før det lærer vi å pakke sekken for korte og lange ekspedisjoner, samt litt om å ferdes i naturen og bruk av hytter. Deretter slår vi leir og setter opp lavvo/hengekøyer. Kano, fiske, lek og overnatting.

Dag 4: Vi våkner ved Eikedalshytta og bryter leir. Padler på Hallevannet, og fortsetter forskjellige aktiviteter gjennom dagen.

Barna hentes på Eikedalshytta kl 1500

Medlemskap for barn i DNT opptil 12 år, koster kun kr 135,-
Grunnet støtte fra fylkeskommunen, vil dog denne Friluftsskolen være helt åpen for alle, og uten noen egenandel.

Friluftsskolen omfatter lavterskel friluftsaktiviteter som normalt ikke innebærer risiko for vesentlige skader eller ulykker. Alle aktiviteter i nærheten av vannet eller i vannet, innebærer bruk av flytevest.  Således anbefaler vi at alle barn som har egen flytevest de kan bade med, tar med denne.
Lederene er likevel opplært i førstehjelp og risikovurdering.

Friluftsskolen arrangeres i henhold til gjeldene smittevern planer for aktivitet, laget av DNT og godkjent av off. myndigheter.

Deltakerne må ha med passende klær for de aktuelle dagene, og sovepose/liggeunderlag til overnattingen.  Hvis noen har mulighet for å ha med egen hengekøye til overnattingen er dette veldig bra.  Tilsvarende greit at de barna som har egen passende fiskestang tar med dette.  De som ikke har fiskestang får låne.

Barna har med egen matpakke/drikke til lunsj, men på overnattingen får de middag/kveldsmat dag 3, og frokost/lunsj dag 4 av oss.

DNT-arrangøren kan avlyse kurset på grunn av force majeure, vanskelige tur- og føreforhold, for få påmeldinger, mangel på turleder eller lignende Ved avlysning skal arrangøren av kurset, hvis mulig, underrette deltakerne så snart som mulig.

Friluftsskole i Larvik for 10-13 åringer, ekstra oppsetning

Turleder: