Friluftsskole i høstferien 10-13 år

5. oktober kl. 08:00
Tønsberg og Omegn Turistforening, Barnas Turlag Tønsberg , DNT Vestfold , Oslofjorden Friluftsråd

Bli med på Friluftsskole i høstferien!

I høstferien arrangerer Tønsberg og Omegn Turistforening (TOT) og Oslofjorden Friluftsråd (OF)  friluftsskole sammen! Bli med på morsomme, aktive og lærerike dager i friluft!

Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet for barn og ungdom mellom 10–13-år (5.-7. klasse) Målet med Friluftsskolen er å gi deltakerne lystbetont introduksjon til friluftsliv i en hyggelig og morsom ramme. Friluftsskolen arrangeres fra mandag 5.10 - onsdag 7.10. Mandag er det dagtilbud fra kl 0900-1500 og fra tirsdag til onsdag er det overnattingstur.

Program:

Mandag: Vi møter opp kl 0900 og tilbringer dagen på idylliske Karlsvika i Tønsberg. Vi bruker dagen på å bli kjent med hverandre, lek- og samarbeidsaktiviteter. Blir været bra bader vi med våtdrakter og prøver SUP. Vi skal også lære om det som rører seg av liv i fjæra. Hjemreise kl. 1500.
Tirsdag:  Igjen starter dagen kl. 0900 og vi tar en dag til på Karlsvika og er der frem til klokken 14. Deretter drar vi til skogs ved Trollsvannsstua i buss som vi setter opp. De som ikke ønsker overnatting blir henta klokken 14 på Karlsvika - resten blir med til skogs. Orientering, spikking, vedjakt og -hogst, i kombinasjon med leirbål og lek står på programmet. Vi lager felles middag og  overnatter til onsdag i lavvoer eller inne på hytta.
Onsdag: Vi våkner opp i skogsomgivelser ved Trollsvannet og lærer mer om bål, går tur og pakker ned leiren.

Ledere:
TOT og OF har erfarne friluftsskoleledere med bred erfaring fra friluftsliv og aktiviteter med barn og unge. Lederne sørger for at vi lærer i spennende og morsomme omgivelser. Friluftsskolen handler i stor grad om å lære gjennom lek, aktivitet, erfaring og samarbeid. Lederne har godkjent livredning- og førstehjelpskurs. Alle aktiviteter på eller i vann vil foregå med flyteplagg. Det blir laget en sikkerhetsinstruks for Friluftsskolen.

Overnatting:
På Trollsvannet kan deltakerne sove enten ute i lavvoer/gapahuk eller inne i hytta. Overnattingen er frivillig, og om noen ønsker å være med på friluftsskole uten overnatting er det helt i orden! En må da sørge for transporten til/fra på egenhånd.

Utstyr:
Deltakerne bør ha med klær tilpasset været. Dagene vil foregå utendørs hele dagen og vi trenger klær som er både vind- og vanntette. Været er skiftende på denne årstiden, husk varmt tøy!  Deltakerne må også ha med seg matpakke og drikke til lunsj. Ta med fiskestang om du har. Skattkammeret i Tønsberg låner ut både klær og div. utstyr helt gratis! https://www.bua.io/skattkammer-tonsberg/utstyr

Transport:

Mandag  er det oppmøte/avslutning ved Karlsvika Naturskole kl 0900/1500.
Tirsdag setter vi opp buss fra Karlsvika kl. 1400 som kjører til Trollsvannet i Andebu. Her blir vi resten av dagen og overnatter. Onsdag er vi tilbake på togstasjonen med buss kl. 1500.

Ytterligere informasjon blir sendt ut ved påmelding.

Pris: 400,-

Kontakt: