Toppturkurs 2 dager Raulandsfjell

Kurs, Toppturkurs, Skredkurs, Snøskred, Skitopptur
Tønsberg og Omegn Turistforening, DNT Fjellsport Tønsberg
Hardangervidda (se kart)

DNT Fjellsport Tønsberg arrangerer toppturkurs i Raulandsfjella.

KURSET ER AVLYST

Målgruppe: Dette er kurs for deg som ønsker å gå trygge toppturer og samtidig få best mulig skikjøring, kurset passer for nybegynnere og viderekommende.

Mål for kurset: At du skal kunne ta selvstendige rutevalg opp og ned i et alpint landskap. At du blir en litt bedre skikjører. At du har fått innblikk i bruk av skredsøker, søkestang og spade.

Temaliste

• Turplanlegging
  • Bruk av skredvarsel, skredproblem og fareskalaen
  • Veivalg, risikoreduserende adferd og tiltak i skredterreng (opp/ned)
  • Skiteknikk
  • Terrengvurdering og klassifisering
  • Naturens faretegn
  • Grave snøprofiler
  • Kameratredning

Program

Oppmøte på Raulandsfjell Alpinsenter lørdag morgen 09.00 klar til tur, avsluttes søndag 16.00. Detaljert program vil bli oversendt på mail.

Raulandsfjell er et kjent for sin heisbaserte frikjøring, fin pudderkjøring på denne årstiden er svært vanlig. https://visitrauland.com/raulandsfjell/

Kr 2400,-. du må være medlem i DNT for å delta

Prisen dekker ikke kost og losji. For rimelig og enkel overnatting, ta kontakt med Raulandsfjell Alpinsenter AS.

Forkunnskaper

Du bør som kjenne ditt eget utstyr så godt som mulig før kurset. Deltakerne må ha ok ferdigheter i kjøring i preparert bakke. Litt kunnskap om bekledning, mat, drikke og orientering om vinteren er en fordel. Aldersgrense 16 år.

Turkart for Rauland 1:50 000

Skiutstyr

Ski eller splittboard som egner seg for bratt nedkjøringer og med tilhørende feller (fjellski er ikke egnet)

Turutstyr

Hjelm, skibriller, hodelykt, skallbekledning, termos, drikkeflaske, dagstursekk og varm jakke. Kart og kompass, vindsekk og liggeunderlag(ett sett pr 2 deltager). Vi skal stå en del stille ute, så ta med klær for dette.

Skred utsyr

Skredsøker, spade og søkestang er obligatorisk utstyr. Ta ellers med det du måtte ha av utstyr: klinometer, snøsag, skredkort mm.

Covid 19

Det max 6 deltagere på kurset og hele kurset foregår ute, å holde god avstand fra hverandre utenom dere som hører naturlig sammen blir uproblematisk. :-)

Kontaktinformasjon og vilkår

Hovedinstruktør er skred og klatreinstruktør Jon Dahl Rasmussen. Jon har lang erfaring i vinterfjellet og er spesielt godt kjent i Telemarksfjella. Han har sin utdannelse fra Norsk Fjellsportforum. Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, ta kontakt med Jon på tlf. 46524399/ mail fjell@dahlprosjekt.no

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Tønsbergs arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar.

Toppturkurs 2 dager Raulandsfjell

DNT Fjellsport Tønsberg arrangerer toppturkurs i Raulandsfjella. KURSET ER AVLYST Målgruppe: Dette er kurs for deg som ønsker å gå trygge toppturer og samtidig få best mulig skikjøring, kurset passer ...

Turleder:

• Jon Dahl Rasmussen