AKTIV: Vintertelttur Blefjell 5.-7.mars 2021

Voksne, Fjellsportinteresserte
Fellestur, Skitur, #Aktiv
Tønsberg og Omegn Turistforening, Aktiv

Nysgjerrig på vintertelting? Oppfrisking av gamle kunster? Erfaren, men ønsker turfølge? Da er dette turen for deg!  Vi pakker pulkene med telt og stæsj, tar på fjellskia og finner en fin leirplass fredag kveld. Det blir veiledning i vintertelting for de som ønsker det, samt tips for å holde varmen vinterstid. Bålfyring og leirliv blir en viktig del av turen. Lørdagen bryter vi leir og går en passe skitur før vi igjen slår leir. Du må være i normalt fysisk form og være vant med å gå på ski for å delta på denne turen.

Infomøte: Vi møtes onsdag 17.februar kl 18:30 for å gå gjennom utstyr, pakkeliste og tips om mat. TOT har to telt og flere pulker som kan leies. Førstemann til mølla. BUA (https://www.bua.io/) og Skattkammeret (https://kirkensbymisjon.no/skattkammeret/ ) har utstyr til utlån. Telt med stormmatter er å foretrekke. Et godt liggeunderlag er viktig for å isolere mot bakken. Har du ikke vintersovepose kan man bruke to soveposer inni hverandre.

Turen vil foregå med fjellski (+feller) og pulk.

Oppmøte: Nordstul, Blefjell, fredag 5. mars kl 18:00
Pris: 500 kr (700 kr ikke-medlem) - betales ved påmelding
Påmelding: på TOTs hjemmeside innen 15.februar
Turledere: Therese Backe Martiniussen (902 72 499), Live Firing Solheim (905 05 877) og Tom Martiniussen (959 28 399)

Minimum antall deltakere 3, maks 10.

Med forbehold om endringer i programmet.

TOT har: to vintertelt (snøplugger - nei), 3 transport- og 2 barnepulker, 2 pulk-sekker, gassbrennere, spader, vindsekker

Mer informasjon sendes til deltakerne før turen. Har du spørsmål, kontakt en av turlederne.

Fra Bergans adventure:

Praktisk info:

Dette er våre anbefalinger:

FROKOST (2 DG)

Kjøp ferdigblandet havregrøt (Real turmat-frokost eller andre produsenter) Evt. lag egen blanding. Pakk frokostene i egne poser og bruk tørrmelk. Hvis du ikke vil ha grøt lager du en kald variant med frokostblanding, havregryn og tørrmelk. Beregn ca. 100-150 gr. per porsjon, men tilpass dette til eget behov. Kjøp gjerne med en tube syltetøy til å ha på grøten. Det er også lov til å ta med seg vanlig brødmat og pålegg, men tenk på at pålegget lett kan fryse hvis det blir kaldt.

LUNSJMAT (2 DG)

Kjøp inn sjokolade, rosiner, nøtter osv. til å småspise gjennom dagen. Kjøp gjerne Real Turmat-suppe som varmt måltid midt på dagen. Rett i Koppen-supper eller andre varianter fungerer også utmerket. Hvis du heller vil ha vanlig brødmat, beregner du for dette.

MIDDAG (3 DG)

Real Turmat – Middag

DRIKKE

Kakao, varm saft, kaffe, te etc.

ØVRIG MAT

Ta med noe snacks/potetgull etc. spekemat, knekkebrød, kjeks som kan gi deg avveksling.

Utstyrsliste:

PÅ KROPPEN

• 1 x ullundertøy, lang overdel
  • 1 x ullundertøy, lang underdel
  • 1 x ullundertøy, underbukse
  • 1 par varme ullsokker
  • 1 x Hals/buff
  • 1 x teknisk skalljakke med hette (Dermizax, Gore-Tex el.)
  • 1 x teknisk skallbukse (Dermizax, Gore-Tex el.)
  • 1 x vindtett lue
  • 1 par vindvotter
  • 1 par varme innervotter

SKIUTSTYR

• 1 par fjellskisko
  • Dampsperre (Hvis du ønsker kan du bruke plastposer i skoene for å slippe at de blir våte av fotsvette)
  • 1 par fjellski helst med stålkant
  • 1 par kortfeller (langfeller?)
  • 1 par fjellskistaver med stor trinse

I SEKKEN/BAGGEN (i PULKEN)

• 1 x liggeunderlag til vinterbruk
  • 1 x vintersovepose med nedre grense -20 grader (T-comfort: kvinner, T-limit: menn) Evnt to soveposer
  • putevar (brukes til å lage hodepute av dunjakken el.)
  • 1 x ullundertøy, overdel (i vanntett pose)
  • 1 x ullundertøy, underdel (i vanntett pose)
  • 1 stk mellomlag (fleece, tykk ull eller tilsvarende i vanntett pose)
  • 1 x varm dunjakke (i vanntett pose)
  • 1 par varme ullsokker (i vanntett pose)
  • 1 par alpinbriller
  • 1 par solbriller (helst med god skjerming fra siden)
  • 1 x balaklava (hals/buff og solid lue kan erstatte denne)
  • 1 x hodelykt med ekstra lithiumbatteri
  • 1 x fløyte i snor til å ha rundt halsen
  • 1 x kompass (hvis du har)
  • 1 x Spork eller lignende turbestikk
  • 1 x matboks eller plasttallerken
  • 1 x termos. Min 0,7 L (ta evt. med to)
  • 2 x vannflasker 1 L m/stor åpning
  • toalettsaker (begrens mengden)
  • toalettpapir og antibac
  • personlige medisiner, hodepinetabletter og smertestillende
  • Tensoplast (forebyggende gnagsårplaster som kjøpes på apoteket)

AKTIV er turgruppa for deg som er for gammel for DNT ung og for sprek til Seniorgruppen. Det er lagt opp til  kveldsturer på 2-3 timer i passe høyt tempo og lite pauser. Man skal bli svett på ryggen! Noen søndager tar vi en lengre tur på 5-7 timer i variert terreng, både på og utenfor sti.

PS
Vi følger DNTs vedtatte smittevernregler for aktiviteter, og da skal smittefaren være liten.
Smittevernplanen er helt i tråd med anbefalingene fra helsemyndighetene. Endrer myndighetene sine anbefalinger, kommer vi til å følge etter

Disse reglene gjelder >

Turledere: