Nysgjerrig på vintertelting? Oppfrisking av gamle kunster? Erfaren, men ønsker turfølge? Da er dette turen for deg! Vi pakker pulkene med telt og stæsj, tar på fjellskia og finner en fin leirplass fredag kveld. Det blir veiledning i vintertelting for de som ønsker det, samt tips for å holde varmen vinterstid. Bålfyring og leirliv blir en viktig del av turen. Lørdagen bryter vi leir og går en passe skitur før vi igjen slår leir. Du må være i normalt fysisk form og være vant med å gå på ski for å delta på denne turen.
Infomøte: Vi møtes onsdag 17.februar kl 18:30 for å gå gjennom utstyr, pakkeliste og tips om mat. TOT har to telt og flere pulker som kan leies. Førstemann til mølla. BUA (https://www.bua.io/) og Skattkammeret (https://kirkensbymisjon.no/skattkammeret/ ) har utstyr til utlån. Telt med stormmatter er å foretrekke. Et godt liggeunderlag er viktig for å isolere mot bakken. Har du ikke vintersovepose kan man bruke to soveposer inni hverandre.
Turen vil foregå med fjellski (+feller) og pulk.
Oppmøte: Nordstul, Blefjell, fredag 5. mars kl 18:00
Pris: 500 kr (700 kr ikke-medlem) - betales ved påmelding
Påmelding: på TOTs hjemmeside innen 15.februar
Turledere: Therese Backe Martiniussen (902 72 499), Live Firing Solheim (905 05 877) og Tom Martiniussen (959 28 399)
Minimum antall deltakere 3, maks 10.
Med forbehold om endringer i programmet.
________________________________________________________________________________
TOT har: to vintertelt (snøplugger - nei), 3 transport- og 2 barnepulker, 2 pulk-sekker, gassbrennere, spader, vindsekker
Mer informasjon sendes til deltakerne før turen. Har du spørsmål, kontakt en av turlederne.
______________________________________________________________________________
Fra Bergans adventure:
Praktisk info:
Dette er våre anbefalinger:
FROKOST (2 DG)
Kjøp ferdigblandet havregrøt (Real turmat-frokost eller andre produsenter) Evt. lag egen blanding. Pakk frokostene i egne poser og bruk tørrmelk. Hvis du ikke vil ha grøt lager du en kald variant med frokostblanding, havregryn og tørrmelk. Beregn ca. 100-150 gr. per porsjon, men tilpass dette til eget behov. Kjøp gjerne med en tube syltetøy til å ha på grøten. Det er også lov til å ta med seg vanlig brødmat og pålegg, men tenk på at pålegget lett kan fryse hvis det blir kaldt.
LUNSJMAT (2 DG)
Kjøp inn sjokolade, rosiner, nøtter osv. til å småspise gjennom dagen. Kjøp gjerne Real Turmat-suppe som varmt måltid midt på dagen. Rett i Koppen-supper eller andre varianter fungerer også utmerket. Hvis du heller vil ha vanlig brødmat, beregner du for dette.
MIDDAG (3 DG)
Real Turmat – Middag
DRIKKE
Kakao, varm saft, kaffe, te etc.
ØVRIG MAT
Ta med noe snacks/potetgull etc. spekemat, knekkebrød, kjeks som kan gi deg avveksling.
Utstyrsliste:
PÅ KROPPEN
SKIUTSTYR
I SEKKEN/BAGGEN (i PULKEN)
AKTIV er turgruppa for deg som er for gammel for DNT ung og for sprek til Seniorgruppen. Det er lagt opp til kveldsturer på 2-3 timer i passe høyt tempo og lite pauser. Man skal bli svett på ryggen! Noen søndager tar vi en lengre tur på 5-7 timer i variert terreng, både på og utenfor sti.
PS
Vi følger DNTs vedtatte smittevernregler for aktiviteter, og da skal smittefaren være liten.
Smittevernplanen er helt i tråd med anbefalingene fra helsemyndighetene. Endrer myndighetene sine anbefalinger, kommer vi til å følge etter
Foto: Live Firing Solheim