AKTIV: Kveldstur på truger

14. januar kl. 18:00
Fellestur, , #Aktiv
Tønsberg og Omegn Turistforening, Aktiv
Dette arrangementet er over!

Torsdag 14. januar kl. 18.00 - Botnemarka; Holmestrand.
Oppmøtested: Skistadion ved Botnestua, Trymveien 20, Holmestrand.

Veibeskrivelse: Nordover E18, ta avkjøring 31 mot Holmestand, så til venstre i rundkjøringen inn på Hvittingfossveien, kjør ca 5 km til Trymveien, sving 90 grader til høyre ved skiltet Botnestua/P-lysløype og kjør til toppen ca 600 m.

Kartlink: https://kart.gulesider.no/m/Ee8aN

Vi satser på at det er snø i Botnemarka slik at vi kan benytte truger på turen. Vi går for det meste på stier i kupert terreng, noe som gjør at vi blir varme og gode på ryggen. Turen går nordover øst for lysløypa forbi Sollivannet i retning Kenttucky, svinger østover til Fosshytta som ligger på ei hylle ved Fossglaneren/Lyæråsen. Her tar vi en pause før turen går sørover i kupert skogsterreng på delvis gjengrodde stier.

Turen er ca 6 km og tar 2 - 2,5 t med litt snø under trugene.

Skulle snøen utebli tar vi turen med gode sko, kan være mye vann i skogen om det er mildt. Da forlenger vi turen så runden blir ca 8 km.

Ta med truger, staver og hodelykt for en fin tur i Botnemarka.

Har du ikke erfaring med truger? Det går bra, med tips fra tur gjengen går det fint etter 2 min.

Truger kan lånes, og må hentes av den enkelte på TOT-kontoret (tlf. 33315826). Staver med stor trinse er å anbefale.

Velkommen med på tur!
Turleder: Svein Olav Moen, tlf 90213341

Oppmøte Botnestua

Kjøring fra E18

Trugeturene er på ca 2 – 2 ½ timer, og vi holder et tempo som gjør at du blir svett på ryggen. Ved snømangel vil turen likevel avholdes, enten flyttes eller avholdes til fots.
Følg med for oppdateringer og nærmere beskrivelse av turene; Fb: AKTIV, Tønsberg og Omegn Turistforening og på tot.dnt.no

Husk hodelykt og truger. Truger for bruk på arrangementer kan lånes av TOT. Avtales og hentes på TOT-kontoret på brygga. Det kan være en fordel med staver med stor trinse.

AKTIV er turgruppa for deg som er for gammel for DNT ung og for sprek til Seniorgruppen. Det er lagt opp til  kveldsturer på 2-3 timer i passe høyt tempo og lite pauser. Man skal bli svett på ryggen! Noen søndager tar vi en lengre tur på 5-7 timer i variert terreng, både på og utenfor sti.

PS
Vi følger DNTs vedtatte smittevernregler for aktiviteter, og da skal smittefaren være liten.
Smittevernplanen er helt i tråd med anbefalingene fra helsemyndighetene. Endrer myndighetene sine anbefalinger, kommer vi til å følge etter

Disse reglene gjelder >

Turleder: