AKTIV - 10 SØNDAGSTURER MED TRØKK: MULVIKA TIL FALKENSTEN

9. mai kl. 10:30 - 15:00
Fellestur, Fottur, #Aktiv
Tønsberg og Omegn Turistforening, Aktiv

Kyststien fra Mulvika (Holmestrand) til Falkensten (Horten)

Søndag 9.mai
Oppmøte kl.10.30 på parkering ved Horten Montessoriskole.
Adresse: Falkenstenveien 349, 3189 Horten.

OBS! For å slippe å ta rutebuss, er det fint om vi kan kjøre sammen.

Derfor er det viktig at ALLE som skal delta på turen møter opp ved Montessoriskolen i Horten før kl.10.30!

Vi kjører sammen, ca halvparten av bilene, til opparbeidet parkeringsplass i Mulvika, sør for Holmestrand. Avmarsj Mulvika kl.11.

Lengden på turen er 11,3km, det høres kanskje ikke så langt ut?
Men turen er gradert krevende!
Dette skyldes at kyststien ikke bare går langs kysten, men i noe ulent terrengt, opp og ned av berg og små fjell og det er mange høydemeter som skal forseres.
Her er det kombinasjon av til tider vanskelig, bratt sti og fin grusvei.

Turen krever gode sko.
Men til gjengjeld er det gøy å gå en variert tur, med flotte badeplasser, og de beste utsiktspunktene du kan finne innenfor de 3 kommunene løypa passerer!

Pris: 100 kr (150 kr for ikke-medlemmer) + kjøreutgifter.

Fra parkeringsplassen går vi fram på Mulodden og deretter følger vi kyststien over  båthavna på Snekkestad til Sandsletta. På Sandsletta er det stor badestrand, kystledhytte og campingplass. Vi fortsetter stien sørover og opp mot Frebergskastet hvor det er etablert grillplass ute og også en grillhytte. Her tar vi en velfortjent rast, med mat og drikke.
Fra Frebergskastet  går turen ned mot Åsenstranda, runder svaberg mot Frebergsvika.
I Frebergsvika går vi kort på grusveien før stien går utover langs vannkanten. Nå går turen på en lite brukt skogssti som fører oss til toppen av Slettefjell som ligger 115 meter over havet. Det er fantastisk utsikt fra Slettefjell!
Fra Slettefjell følger vi den bratte stien ned skaret, Bjørnekleiva, til Varnestangen og Singelbukta. Siste stykket en en skogsbilvei fram mot Falkensten.

Vel framme ved Montesoriskolen kjører vi sammen tilbake til Mulvika for å hente biler (12 minutters kjøretur).

Vel møtt til en fin , men krevende vårtur på kyststien!

Turleder Hege Søyland Trudvang

AKTIV er turgruppa for deg som er for gammel for DNT ung og for sprek til Seniorgruppen. Det er lagt opp til  kveldsturer på 2-3 timer i passe høyt tempo og lite pauser. Man skal bli svett på ryggen! Noen søndager tar vi en lengre tur på 5-7 timer i variert terreng, både på og utenfor sti.

PS
Vi følger DNTs vedtatte smittevernregler for aktiviteter, og da skal smittefaren være liten.
Smittevernplanen er helt i tråd med anbefalingene fra helsemyndighetene. Endrer myndighetene sine anbefalinger, kommer vi til å følge etter

Turleder:

• Hege Søyland Trudvang