Avlyst AKTIV - 10 SØNDAGSTURER MED TRØKK

Fellestur

Dato
3. oktober kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, #Aktiv
Arrangører
DNT Tønsberg og Omegn, Aktiv
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Søndag 3. oktober : AKTIV – søndagstur hytte til hytte

Søndagens tur er en rundtur der vi også presenterer overnattingsmulighetene, som DNT Tønsberg og Omegn har i området Trollsvannet/Merkedammen. Turen er ca. 13km og vi regner med å bruke 4-5 timer, litt avhengig av stoppene underveis og værforholdene. Vi holder godt tempo, men tar flere stopp underveis. Høyeste punkt på turen er Barlindkollen, 421 m.o.h.

Vi starter fra parkeringen i syd-enden av Trollsvannet kl. 10:00 og følger Trollstien på vestsida av vannet. Vi gjør første stopp ved Trollsvannstua og kikker inn i Annekset.

Vi går videre nordover mot flere utsiktspunkt på kollene. Vi tar den lengste rasten ved Hannevoldhytta, med fin utsikt mot Lågendalen og Skrim. Turens nordligste punkt er Hoggestua ved Lindsverkseter. Vi kikker inn her også.

På turen tilbake går vi innom Barlindhuken. Siste 2km av turen går mye på skogsbilveier. Det er vaffelsalg på Trollsvannstua denne søndagen, og de som ønsker det kan ta en stopp her, før vi går veien 1,3 km tilbake til parkeringen.

Vel møtt til høsttur!

Turleder: Jan-Erik Johansen – 905 66 486 og Gro Eia

AKTIV er turgruppa for deg som er for gammel for DNT ung og for sprek til Seniorgruppen. Det er lagt opp til  kveldsturer på 2-3 timer i passe høyt tempo og lite pauser. Man skal bli svett på ryggen! Noen søndager tar vi en lengre tur på 5-7 timer i variert terreng, både på og utenfor sti.

 

 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Jan-Erik Johansen
  • Gro Eia