Fersking på overnatting

19. juni kl. 16:00
Tønsberg og Omegn Turistforening
Oslofjorden (se kart)

• Hva slags utstyr trenger jeg?
  • Hvordan bruker jeg det ulike utstyret?
  • Hvor kan jeg overnatte?
  • Hvordan pakker jeg?

kan gjøre at du aldri har sovet ute før. Dette kurset er ment å gi trygghet, selvtillit og ikke minst inspirasjon til å komme seg ut i naturen og overnatte.

Innhold for kurset:

• allemannsretten (hva er lov og ikke lov til i naturen)
  • DNT
  • enkel orientering og bruk av kart
  • bekledning og utsyr for overnatting
  • leirplassen
  • mat på tur

Overnattingen skjer på Hellastranda på Nøtterøy. Her overnatter vi i telt, lavvo, hengekøye eller gapahuk etter ønske. Vi skal se på de ulike variantene.

Kurset består av fredag kveld, overnatting, dagen lørdag, samt et infomøte en uke før kursstart.

• Torsdag 10. juni kl. 18-20: Infomøte i TOT's lokaler i Nedre Langgate 36 (brygga i Tønsberg).
  • Fredag 18 kl. 1700. - lørdag 19. juni kl. 1600: Kursgjennomføring

På infomøtet snakker vi om kursets innhold, utstyr som skal være med og ordner med utlån av utstyr som trengs til kurset. Det blir muligheter for lån av nesten hva som helst.

Oppmøte:

Oppmøte og parkering på Nøtterøy Golfklubb sin parkeringsplass fredag 18. juni klokken 1700. Herfra må all bagasje være mulig å bære i sekk til leirsted og kursgjennomføring. Samarbeid om tranpsport planlegges på infomøtet uken før slik at alle kommer seg frem.

Pris:

400,- om du ikke er medlem i DNT

200,- for medlemmer i DNT

Ta kontakt om prisen er et hinder for deg i å delta på kurset, så har vi kanskje tilgang på ordninger hvor det kan være mulig å få til reduksjon eller dekning av pris.

Utstyr:

Vi går gjennom utstyr og pakkeliste på informasjonsmøtet.

Andre spørsmål? Kontakt Mats Kneppen på mats.kneppen@dnt.no eller 97173497

Fersking på overnatting

Mange bruker naturen til rekreasjon og dagsturer. Det kan føles som et stort skritt fra dagsturen til det å sove ute i naturen. Spørsmål som Hva slags utstyr trenger jeg? ...