Turpass: Sagabyen - en historisk reise i og rundt Tønsberg by

Fellestur

Dato
29. august kl. 09:30 - 15:00
Passer for
Alle
Arrangører
TOTs klassikere, DNT Horten , DNT Tønsberg og Omegn
Dette arrangementet er over!

Turpass er turer som vanligvis har en kort løype på opp til 5 km og en lang løype på ca. 9 km. Turene passer for hele familien. Hver gang er det natursti med spørsmål som passer store og de små. Ved årets slutt er det en avslutning med premiering. Deltakelse på 5 turer i løpet av året kvalifiserer til diplom, flere års deltakelse kvlifiserer enten til sølv- eller gullmerke, beger eller pokaler.

Bli med på en reise gjennom sagabyen Tønsberg når vi feirer byens 1150 år! TOT fyller 115 år, og det feirer vi samtidig. Spørsmålene i naturstien vil for anledningen handle om Tønsberg bys eldre og nyere historie - og det skal være spørsmål både store og små kan bryne seg på.

Vi møtes på parkeringen syd for Maier Arene (Tønsberg stadion) i Stenmalen. Løypa går i Messeområdet og rundt i flotte Frodeåsen før man svinger sydover. Vi følger Grevestien som etter hvert tar oss opp over Slottsfjellet, dernest ned mot bryggene hvor vi tar turen innom Turistforeningens kontor/butikk på brygga som holder åpent den dagen.

Deretter langs kyststien (fortsatt på Grevestien) nordover. Igjen finner vi veien opp i Frodeåsen. Vi ender til slutt der vi startet. Det er mye historie langs løypa. Kart over løypa legger vi ut en av dagene. PS: lang løype tar en ekstra runde oppom Tomsbakken.

Denne gangen vil naturstien være delt i to. Det blir egne spørsmål for barna. Og – denne gang trekker vi en rekke premier blant alle som leverer inn svar. Merk at vi fortsatt følger viktige smittevernsrutiner, de (https://tot.dnt.no/artikler/nyheter/20684-vi-flger-smitteverninstruksene/). Blant annet har vi fortsatt påmelding og registrering, og – hold avstand.

Natursti med spørsmål av varierende vanskelighetsgrad for store og små vil henge ute i de områdene der kort og lang løype sammenfaller. Vi minner om at viktige smittevernsrutiner må følges >> . Hold avstand, bruk hånddesinfeksjon og bli hjemme dersom du følger deg syk..

Kontaktinformasjon: