Brattkort kurs

Kurs, Klatrekurs, Brattkortkurs, Sikring
Tønsberg og Omegn Turistforening, DNT Fjellsport Tønsberg
Oslofjorden (se kart)
Dette arrangementet er over!

Du lærer det som kommer i tillegg til vanlig sikring på topptau (tau via et feste i toppen av veggen/fjellet), når klatrer tar med seg tauet via karabinere på ruta. For å gå dette kurset forutsetter vi grunnleggende sikringserfaring på topptau.

Sted: Messehall A, Tønsberg. På messeområdet ved Frodåsen.
Parkering: Ved parkseringsplassen på messeområdet.

PS: max 4 deltakere på dette kurset

Pris: 450,- for medlemmer av DNT, 550,- for som ikke er medlemmer
Prisen dekker lån av nødvendig utstyr og instruktør
Betalingen skjer ved påmelding og følges opp i henhold til gjeldende vilkår.

Alder: Aldersgrense er 16 år. (kan gi ungdomskort ned til 13år med foresattes godkjenning)

For å få et sikringskort anbefaler vi at man:

• Først tar og får godkjent kurs (Vi gir bevis for dette. Da får du sikre en tid fremmover hos oss)
  • Praktiserer kunnskapen fra kurset noen dager (du kommer på klatredagene hos oss og praktiserer kunnskapen)
  • Tar en brattkort prøve (du avtaler en eksamen med en instruktør, og viser oss det du kan. Vi avgjør ut fra det om du får kortet. Les kriteriene nederst på siden) Dette er da et kursbevis (kort) som er bevis for kunnskap, og kan brukes i andre klubber også.

Vi har mange som ønsker kurs, dersom du vil melde deg av igjen må dette gjøres så fort som mulig. Da kan en på ventelistene få tilbud.

Ønsker du å lese om sikringskort og kravene vi stiller for å utstede kortene, kan du lese litt her: http://www.klatring.no/Utdanning/NKFsinekort/tabid/7077/Default.aspx

Brattkort kurs

Dette er et Brattkort kurs som i hovedsak basserer seg på at du har grunnkunnskaper fra topptau sikring. Du lærer det som kommer i tillegg til vanlig sikring på topptau ...

Turleder:

• Svenn Salvesen