Inne til ute kurs - klatring

Kurs

Fra dato
18. september kl. 10:00
Til dato
19. september kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Klatrekus
Arrangør
DNT Tønsberg og Omegn
Turområde
Oslofjorden (se kart)

Målet med kurset er å sette deltakerne i stand til å klatre boltede sportsklatreruter utendørs på egen hånd. Dette innebærer klatring og sikring av makker både på topptau og på led.

Programmet blir tilpasset deltakernes kunnskaper og ønsker. Aktuelle tema er: utstyr for sportsklatring, kameratsjekk, knuter og innbinding, sikringsteknikk, klatreteknikk, metoder for å snu på toppen av klatreruta, metoder for å rigge toppanker, rappell og nedfiring, vurdering av bolter.

Oppmøte: I enden av Bjørneveien ved Husvik. Nærmeste gateadresse er Bjørneveien 21 og 26

Generell informasjon

Forkunnskaper

Deltakerne må være i normal god form, kunne klatre og sikre på led og må inneha Brattkort.

Utstyr

Deltakerne må ha personlig klatreutstyr for sportsklatring. Dette inkluderer klatresele, taubrems med skrukarabiner, klatresko og klatrehjelm.
I tillegg er det en fordel med et sett kortslynger, klemknuteslynge med skrukarabiner, 120-slynge med skrukarabiner og kalk. Eget tau kan også tas med.
Utstyr kan lånes

Mal for kurset: https://klatring.no/fra-inne-til-ute

Vilkår

Klatring innebærer en viss risiko. Sikkerhet og ivaretakelse av hver enkelt deltaker har høyeste prioritet for instruktørene gjennom hele kurset, men det vil alltid være en restrisiko. DNT Fjellsport TOTs instruktører er kvalifisert og godkjent gjennom Norsk Fjellsportforum sin Nasjonal standard for instruktører, førere og kursarrangører i fjellsport, og DNT er godkjent som kursarrangør gjennom samme standard. Vi er derfor forpliktet til å benytte standar metoder gjennom kurset.

Inne til ute kurs - klatring

Målet med kurset er å sette deltakerne i stand til å klatre boltede sportsklatreruter utendørs på egen hånd. Dette innebærer klatring og sikring av makker både på topptau og på led. ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Trond Øynes