Friluftsskole for 10-13 åringer i Sandefjord

Dette arrangementet er over!

Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet i midtre Vestfold for barn og ungdom, med hovedfokus på 10–13-åringer. Målet med Friluftsskolen er å gi deltakerne lystbetont introduksjon til friluftsliv. Disse vil være friluftsrelaterte. Friluftsskolen arrangeres på dagtid over 4 dager i tidsrommet 9-15. Det er planlagt én overnatting, men det er ikke et sammenhengende leirtilbud. Friluftsskolen er åpen for alle og er et samarbeid mellom Den Norske Turistforeningen og Friluftrådenes Landsforbund. Vi har 25 plasser med fortløpende påmelding. 

Over fire dager vil deltagerne få være på opplevelse relatert til friluftslivet. Vi har trygge og erfarne turledere som sørger for at alle barna trives og har det gøy, samtidig som de lærer om friluftsliv. 

Mål:
Friluftsskolen skal gi grunnleggende kunnskaper om natur og friluftsliv i kombinasjon med aktiviteter og lek

Innhold:

  • Allemannsrett og ferdselskultur
  • Kartforståelse
  • Raste- og leirplass
  • Tur

Mat

Barna har med egen lunsj de første tre dagene, vi stiller med middag og kveldsmat på torsdag, og frokost/lunsj på fredag. 

Program:

Programmet bestemmes av turleder og aktivitetsledere fra dag til dag. Avhengig av blant annet vær, men foreløbig ser vi for oss dette programmet:

Dag 1

Vi møtes på Svinessaga friluftssenter, ved Goksjø. Her har vi bli kjent-leker, innføring i bruk av kart og kompass, og introduksjon i allemannsretten. Det blir også en padletur etter lunsj. 

Dag 2

Oppmøte/henting parkeringen til Røvern ved Vaggestad, 3 km innenfor Svinessaga. Dette er utgangspunktet for stiene ned til Røvern og Matskapet.  

Denne dagen går vi tur og orienterer oss ned til Matskapet hvor vi tar lunsjen. Etter lunsj klatrer vi opp på bygdeborgen og ser om vi finner noen Røvere. Deretter går vi litt nordover på Røverstien før vi orienterer oss tilbake til parkeringen.  

Dag 3

Oppmøte 09:00 på parkeringen ved Heisetra på Snappen. Her blir det overnatting, topptur, sopptur og andre aktiviteter. 

Dag 4

Vi våkner opp på Heistra og har aktivitet her frem til barna skal hentes, 14:00 på samme sted som de ble levert på torsdag. 

 

OBSOBS: Medlemsskap for barn til og med året man fyller 12 har medlemspris 140,-. Det betyr at man sparer penger ved å bli medlem!

Friluftsskolen omfatter lavterskel friluftsaktiviteter som normalt ikke innebærer risiko for vesentlige skader eller ulykker. Lederene er likevel opplært i førstehjelp og risikovurdering.

DNT-arrangøren kan avlyse kurset på grunn av force majeure, vanskelige tur- og føreforhold, for få påmeldinger, mangel på turleder eller lignende Ved avlysning skal arrangøren av kurset, hvis mulig, underrette deltakerne så snart som mulig. Deltakerne er ikke økonomisk ansvarlig ved avlysning.

Dersom deltaker velger å avmelde
DNT Vestfold må varsles dersom reservert plass ikke skal benyttes.
Ved avbestilling (gjelder pr deltaker): 
• Mer enn 14 dager før start: Det innbetalte beløp tilbakebetales med fradrag av et administrasjonsgebyr på kr 300,- per deltaker. 
• 14-8 virkedager før start: arrangøren beholder 50 % av arrangementets totalpris.
• 7-0 virkedager før start eller ved manglende frammøte: arrangøren beholder 100% av arrangementets totalpris. 

Friluftsskole for 10-13 åringer i Sandefjord

Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet i midtre Vestfold for barn og ungdom, med hovedfokus på 10–13-åringer. Målet med Friluftsskolen er å gi deltakerne lystbetont introduksjon til friluftsliv. Disse vil være friluftsrelaterte. ...

Kontaktinformasjon:

  • Tore Blaschek
  • Tlf. 911 70 936