Gratis NF Dagskurs skred alpint for ungdom, 13-26 år. Jordalsgrenda

Kurs

Dato
11. desember 2021 kl. 08:00 - 17:00
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Arrangører
KNT Fjellsport, Kristiansund og Nordmøre Turistforening
Dette arrangementet er over!

Formålet med kurset er å gi ungdom, 13 - 26 år, grunnleggende praktisk kunnskap knyttet til å håndtere terreng i vinterfjellet ved å gjenkjenne og identifisere heng og fjellsider som er brattere enn 30 grader. Dette inkluderer enkle tiltak for å forholde seg til, omgå og unngå å bli eksponert for skredfare.

Det anbefales at du er kjent med å bruke ski beregnet for toppturer, men vi har ikke noe krav til ferdigheter på ski. Kurset gir en introduksjon til skredfaget slik at du som deltar får en god base å bygge videre på. Vi er ute på tur hele dagen og fokuserer på å kjenne igjen potensielt skredterreng, gode ferdselsrutiner i skredterreng og innføring i bruk av sender/mottaker (skredsøker).

Målgruppe

Ungdom 13 - 26 år. Det passer for skiløpere som ferdes der snøskred kan forekomme, som ved toppturer på ski og skikjøring utenfor løypene. Randone, Telemark og SplitBoard.

Utstyrskrav

Alle deltakere stiller med/eller utstyres med spade, søkestang, sender/mottaker, grunnleggende førstehjelpsutstyr og vinterklær. Deltagere må ha ski/brett som egner seg for nedkjøringer og må ha feller til. Kurset starte med litt teori og deretter topptur mot Åbittinden. 

Kursavgift: Gratis (DNT-medlem) 500 kr. (ikke-medlemer) 

Har du ikke spade, søkestang og/eller sender/mottaker? Ta kontakt så hjelper vi deg! KNT Fjellsport har noen skredpakker til utlån. 

Instruktør for kurset er Ole-Morten Hestetun.

Kurssted: Jordalsgrenda, Nesset. Tur mot Åbittind.

Mer info om oppmøtetid og sted ved påmelding. Turleder tar kontakt for å avtale evt. samkjøring. 

Kontaktinformasjon: