Skredkurs i Jotunheimen | Tindeveileder Sondre Kvambekk | Få plasser igjen

Kurs

Fra dato
3. desember 2021 kl. 21:00
Til dato
5. desember 2021 kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Turtyper
Kurs, Skredkurs, Dnt-Skredkurs
Arrangører
Gjendesheim, DNT Oslo og Omegn , Sondre Kvambekk
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Ny på randonnée? Dreven i vinterfjellet, men lysten på å lære mer om trygg ferdsel før en ny, herlig vintersesong? Velkommen til artig, aktivt og lærerikt kurs i selskap med den legendariske fjellgeita Sondre Kvambekk!

KURSOPPLEGG:

Vi drar til fjells om dagene og samler erfaring. Arbeidsmåten vil være situasjonsorientert og forutsetter deltagelse og medansvar. Deltakerne velger vei etter normen om ferd etter evne og på eget ansvar. Et overordnet arbeidsmål vil være å søke det trygge fremfor å unngå det risikable. For alle dager er det erfaringsdeling og ferdråd for neste dag som utgjør grunnlaget. Kveldsarbeidet vil dreie seg om å gjøre gode ferdråd for morgendagen med tanke på været, snødekket, terrenget, gruppa og ønsket om den beste skikjøringen.

KURSTEMAER:
* Turplanlegging og ferdaråd.
* Øvelse med digitalt sender/mottaker utstyr (kameratredning).
* Snøkjennskap og værkjennskap.
* Redskapskjennskap.
* Det skadeforebyggende arbeidet.
* Orientering med vegvalg og sporvalg.
* Gruppen og gruppeprosesser i forhold til beslutningstaking (menneskelig faktor).

PROGRAM:

Dag 1:
Oppmøte på Gjendesheim kl 21:00. Her spiser vi treretters middag, blir kjent og snakker litt om de neste dagene med skredkurs.

Dag 2:
Frokost kl. 07:00. Vi går eller kjører deretter til dagens turområde. Vi avslutter senest kl. 15:00. Middag på Gjendesheim kl. 18:00.

Foredrag i stua på Gjendesheim kl 20:00: "Hurrungane 2K maraton" - Sondre Kvambekk tar deg med over alle 2000-meterstoppene på under ett døgn!

Dag 3:
Frokost kl. 07:00. Vi går eller kjører deretter til dagens turområde. Vi avslutter senest kl. 15:00. Felles oppsummering og takk for oppturene!

UTSTYR:

Deltakere må ha tilpasset alpint skiutstyr (randonnée) med støvler, ski, staver, bindinger og feller. I tillegg trenger alle skredutstyr (sender/mottaker, søkestang og spade) og hjelm (anbefales). Ellers trenger alle gode og varme klær for en skitur i vinterfjellet (tenk lag-på-lag prinsippet og ull innerst), hodelykt, førstehjelpsutstyr (sportsteip/gnagsårplaster) og mat og drikke (gjerne noe varmt på termos). Anbefaler dagstursekk på rundt 35 liter. Deltakere bør også ha turkart for Jotunheimen (1:50 000) og kompass (gjerne med helningsmåler) tilgjengelig når vi er på tur. På forhånd bør alle ha lastet ned appen VarsomRegobs og satt seg inn i skredvarsel for Jotunheimen.

OM INSTRUKTØREN:

Tindeveileder Sondre Kvambekk har besteget alle toppene i Hurrungane på ett døgn, gått Høgruta i Jotunheimen på drøye 14 timer, og ble som 19-åring tidenes yngste til å bestige alle Norges 376 fjelltopper over 2000 meter (primærfaktor 10). I vinter inviterer fjellgeita Sondre til lærerike dager på randonnéeski eller med Gjendesheim som base og Jotunheimen som lekeplass.

PRIS: 5500,-

Inkluderer instruktør to dager, foredrag på kveldstid, og to døgn halvpensjon på Gjendesheim på dobbeltrom med frokost og middag.
Aldersgrense: 16 år
For at kurset skal holdes kreves minst 5 deltakere.
Komplett randonnéeskipakke, sikkerhetsutstyr og bekledning kan leies på www.gjendesheim.utleie.dnt.no/

PÅMELDING:

Book overnatting på https://gjendesheim.dnt.no/bestilling/ og skriv "Skredkurs" i kommentarfeltet i bookingløsningen. Du vil da betale oppholdet direkte i bookingløsningen, og få fakturert resten av kursbeløpet (fratrukket betalingen for oppholdet) per e-post.

Skredkurs i Jotunheimen | Tindeveileder Sondre Kvambekk | Få plasser igjen

Ny på randonnée? Dreven i vinterfjellet, men lysten på å lære mer om trygg ferdsel før en ny, herlig vintersesong? Velkommen til artig, aktivt og lærerikt kurs i selskap med ...

Kontaktinformasjon: