Tarptur med bål til Trollsvann 15-16 januar

15. januar 2022 kl. 12:00
16. januar 2022 kl. 14:00
Fellestur, Fottur, Bål, Dnt26-45, Socialt, Tarptur, Leirliv
DNT 26-45 Tønsberg og Horten, Den Norske Turistforening , DNT Tønsberg og Omegn , DNT Vestfold

Vi dar ut og overnatter under tarp, bygger os en koselig leir og lager mat på bål i den kalde og mørke januar natt.*

Turbeskrivelse
Vi møtes lørdag 15. januar på parkeringen ved Trollsvann kl 12.00. Da går vi ca 2-3 km inn til dit vi ska ha leir. Vi ser forholdene an, kanske går vi med truger. Fremme ved leirplassen ska vi finne os en koselig bålplass, holde varmen og innrette en plass vi kan sove unner vore medbragte tarps. Middagen lager vi på bålet og hopper i soveposene når kulden begynner å snike sig inn på oss.

Søndag 16. januar kan vi sove længe, da solen først står op kl 9. Da ska vi fyre bål og tilberede frokost på bål. Når frokosten er fortæret pakker vi sammen og går turen tilbake til parkeringen. Afhængig af forholdene og gruppen kan vi tage en lengere tur tilbake.

Turlederne ligger opp til at vi diskutere ulike temaer som:

• Bålfyring - hva funger, hvor finner vi ved?
  • Ulike verneområder, hva har man lov til hvor?

Niveau
For å deltage på turen ska du ha erfaring med å sove ute fra tidligere. Dette kan gjerne være din første uteovernattning på vinterstid. Ellers ska du være i normal fysisk form.

Tidspunkt og oppmøtested
Lørdag 15. januar til søndag 16. januar 2022.

Oppmøte på Trollsvann parkering kl. 12:00 lørdag 15. januar, (Google Maps-koordinater: 59.347746, 10.039135 / ”Trollsvann parkering”).

Transport er i utgangspunktet ens eget ansvar, men vi ser til å koordinere transport slik alle kan bli med. Oppgi i påmeldingen om du kan tilby noen å sitte med hos deg, eller om du trenger å sitte med hos noen, samt hvorfra du reiser.

Mat
Deltakeravgiften dekker felles middag lørdag samt frokost søndag. Hver enkelt deltaker må ta med mat og drikke til lunsj lørdag og søndag samt snacks/the/kakao/kaffe.

Ha litt ekstra plass i sekken så deler vi på å bære felles mat.

Utstyr
Sovepose (vintersovepose eller to sommersoveposer evt suppleret med et tæppe og en lagenpose)
Liggeunderlag
Toalettsaker
Hovedlykt
Masse varme klær
Thermos med varme drikke
Antiback
Gamasjer/gaiters
Vannflaske som tåler varmere vann; til å lage en varmeflaske for å lettere holde varmen i soveposen
Utstyr til å koke vann (si fra i påmeldingen om du har mulighet til å medbringe eget utstyr, da koordinere vi så vi har det som trengs)

Se ellers DNTs pakkeliste for vinterturer: https://www.dnt.no/pakkeliste/

Er det noe utstyr du ikke har, kan du låne det hos BUA: www.bua.io

200,- kr for medlemmer og 300,- kr for ikke-medlemmer.
Betalingen for turen dekker:

• Felles middag lørdag.
  • Felles frokost søndag.
  • Turledelse
  • Lån av tarp og truger

Plasser
12 deltakere, pluss to turledere.

Påmelding og betaling
Påmelding fram til 12. januar 2022.

Meld deg på via den røde knappen "Meld deg på", og husk å oppgi eventuelt DNT-medlemsnummer, kontaktinfo til pårørende og eventuelle matallergier.

NB: Betalingsinfo sendes ut i etterkant til de som bliver med på turen samt evt de som melder seg av etter avmeldingsfristen.

Eventuelle avmeldinger: må sendes før 12. januar 2022 (merk: påmeldingen er dermed bindende etter denne datoen).

Der er ikke mulighet til å ha med hund på denne turen.

Smittevern (COVID-19)
Turen vil bli gjennomført med gjeldende smitteverntiltak. Turprogrammet er satt opp med forbehold om at endringer kan komme på kort varsel om myndigheter og/eller Den norske turistforeningen endrer smitteverntiltakene like før turstart.

DNT 26 - 45 Vestfold er et tilbud av turer og aktiviteter for alderssegmentet 26 - 45 år. Formålet med gruppen er å få flere unge voksne ut i skogen, ved sjøen og på fjellet. Ved å dra på tur sammen kan vi skape gode naturopplevelser og danne nye vennskaper.
Aldersgrænserne 26-45 er ikke hugget i stein, så falder du noen år utenfor da går det greit det å :)

*Turen kan avlyses dersom vejret bliver for dårligt.

Turledere:

• Nanna Boholm