AKTIV: Skitur til Styggemann på Skrim

Fellestur

Dato
20. februar kl. 09:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, , #Aktiv, Trugertur, Aktiv
Arrangører
Aktiv, DNT Tønsberg og Omegn

Søndag 20. februar - Skitur til Styggemann på Skrim.

Skituren starter ved parkering Skrim syd (Omholtfjell parkering). Vi planlegger å gå om Krokvannet og Fantefjell inn til Store Kongstjern og følge vinterløypa derfra til Styggemannshytta. Turen hjem går i samme spor til Store Kongstjern, der vi svinger av og tar turen om Store Stølevann og Svarttjern og videre til parkeringen. Turen er ca 23 km og vil gå i kupert terreng. Vi starter i oppkjørte løyper, og over Fantefjell og videre til Jotefjellet er det normalt scooterløype. De siste 2 km av turen opp til Styggemann må vi tråkke spor selv. Vi må regne 5 – 6 timer på turen.

På denne turen må du ha turski/langrennski som er brede nok til gå noe utenfor oppgåtte/oppkjørte spor. Ta med mat og drikke, sitte-/liggeunderlag og varmt/tørt tøy i sekken for en hel dag på ski.

Avreise/felleskjøring (oppmøtested) fra pendlerparkeringen på Sem (Aulerød) kl. 09:00, evt. møte på parkering Skrim syd (Omholtfjell parkering) kl. 10:00.

Kartlenke: Pendlerparkeringen på Sem (Aulerød)
Kartlenke: Parkering Skrim syd (Omholtfjell parkering)

Vi møtes i god tid (slik at vi er klare til å dra kl. 09:00), fyller opp private biler og kjører med færrest mulig biler til Skrim dersom det er innenfor gjeldende smittevernregler. Vi spleiser på kjøreutgiftene.

Pris: 100 kr (150 kr for ikke-medlemmer) + kjøreutgifter.

Påmeldingsfrist: Tirsdag 15. februar. Opplys ved påmelding om du kan stille med bil, og hvor mange passasjerer du evt. har plass til. Maks antall deltakere på denne turen er 12, og dersom det blir færre enn 4 påmeldte kan turen bli avlyst.

Turleder: Mona Skjæggestad, tlf.: 913 04 763

Velkommen med på tur med DNT Aktiv Tønsberg og Omegn!

Med forbehold om endringer i program og rute.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

AKTIV er turgruppa for deg som er for gammel for DNT ung og for sprek til Seniorgruppen. Det er lagt opp til kveldsturer på 2-3 timer i passe høyt tempo og lite pauser. Man skal bli varm på ryggen! Noen søndager tar vi en lengre tur på 5-7 timer i variert terreng, både på og utenfor sti.

 

Covid-19:

Det oppfordres til å komme seg ut i frisk luft. Men det er viktig å holde god avstand til hverandre, også når vi er ute.

Disse generelle smittevernrådene gjelder for våre aktiviteter:

  • Hold deg hjemme dersom du føler deg syk eller er i karantene.
  • Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
  • Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.
  • Bruk munnbind der det ikke er mulig å holde avstand.

Det stilles strenge krav til sporbarhet ved et eventuelt smitteutbrudd. Alle våre turer og aktiviteter har derfor påmelding i forkant, med registrering av navn og kontaktinformasjon.

Slik tar vi vare på de mest sårbare blant oss!

Kontaktinformasjon:

  • DNT Aktiv Tønsberg og Omegn
  • Tlf. 33 31 58 26 (Tursenteret)
  • E-post: tonsberg@dnt.no

Turleder:

  • Mona Skjæggestad