Ferskingkurs

Kurs, Introkurs Friluftsliv, Lavterskel, Ferskingkurs
DNT Tønsberg og Omegn, Barnas Turlag Tønsberg , DNT ung Tønsberg , DNT Vestfold
Oslofjorden (se kart)
Dette arrangementet er over!

Ønsker du å lære deg grunnleggende ferdigheter i friluftsliv og bli inspirert til å gå mer på tur? Da er ferskingkurset noe for deg! Kurset holdes over 2 kvelder klokken 17-21.

Program

DNT Tønsberg og Omegn inviterer til ferskingkurs for alle som ønsker å bli tryggere eller lære mer om friluftsliv. Kurset passer for deg som har gått litt på tur før og deg som er helt nybegynner. Dette er et praktisk kurs og vi er ute i naturen under hele kurset. Med dette kurset ønsker vi å gjøre folk trygge slik at de får selvtilliten og motivasjonen for å komme seg ut. Tanken er ikke at folk etter endt kurs skal være klare for å krysse Hardangervidda på ski, men at de skal kunne gå på dagsturer i nærmiljøet, og etterhvert utfordre grensene videre. Gjennom kurset får deltakerne grunnleggende ferdigheter innen friluftsliv. Målet med kurset er at du som deltaker skal føle deg trygg på å ferdes i skogen og bli inspirert til å dra på tur!

Kursinnhold

Temaene på kurset er:

- Allemannsretten: Hvor kan man gå og hva må man ta hensyn til?

- Stier og merking: Hvordan fungerer merking og skilting og hva er lurt når man går på sti?

- Bekledning: Hva bør man ha på seg og med i sekken?

- Bål: Hva er det best og fyre med og hvordan fyrer man et bål?

- Kart og kompass: Hvordan leser man kartet og hva gjør man med kompasset?

- Matlaging ute: Hva kan man lage ute og hvordan tilbereder man mat på tur?

- Turplanlegging: Hvor langt kan man gå på en dag og hvordan planlegger man en fin tur?

Generell informasjon

Kurset er gratis for medlemmer og for alle under 18 år.
Ikke-medlem koster 200,-

Kursdato

Kurset gjennomføres over to kvelder, tirsdag og onsdag 26.-27. april kl. 1700-2100.

Kurset holdes i Teieskogen. Oppmøte ved Tiriltoppen barnehage.

Annet

Nærmere informasjon om oppmøtested og hva man må ha med sendes de påmeldte når kurset nærmer seg. Vi vil være ute hele tiden.

Ferskingkurs