Nærturstafett Færder - På Hvasser

22. mai kl. 12:00 - 15:00
DNT Tønsberg og Omegn, Færder kommune

Søndag 22. mai kl. 12:00 arrangeres 5. etappe av Nærturstafetten i Færder.

Hvasser og Brøtsø Historieforening inviterer til guidet tur på naturskjønne Hvasser den 22. mai 2022 klokken 12 – 15.

Turen startet på Fynsbakken rett sør for Sandøsund. Her er det gode parkeringsmuligheter, men det er også god bussforbindelse mellom Tønsberg og Hvasser.

Ta med sitteunderlag, niste og noe å drikke. Vi avslutter turen på Tjønneberget hvor det blir anledning til å kjøpe kaffe og vafler.

Terrenget er stort sett flatt til vi kommer til de siste harde hundre meterne opp til radarstasjonen på Tjønneberget. Her er det en bratt bakke. Turen egner seg ikke for barnevogner og rullatorer.

Dersom det har regnet dagene før turen anbefales gummistøvler.

Beskrivelse av turen
Fra Fynsbakken går turen først langs kysten. Deretter gjennom skog. Så langs kysten igjen, for så å ende opp på det nedlagte kystfortet, Tjønneberget med fantastisk utsikt over Hvasser, Tjøme og ytre Oslofjord. Dette tar ca. 3 timer.

Underveis vil det bli en del korte stopp hvor det vil bli fortalt om: Sandøsund før og nå. Sandø før og nå. Litt om losing før og nå. Litt om stengsler i strandsonen. Litt om de syv populære Hvasserdagene på 1960-tallet. Litt om den omfattende spritsmuglingen som fant sted i Oslofjorden for 100 år siden. Litt om fiske i Oslofjorden nå, samt om det eventyrlige sildefisket rundt Hvasser for 100 år siden. Litt om Færder fyr. Og på radarstasjonen til slutt litt om Hvasser under den 2. verdenskrig.

Hver enkelt kan ta seg tilbake på egenhånd – eller vi går i samlet flokk – til buss eller parkeringsplassen. Da anbefales Oppegårdsveien og Hvasserveien.

Guide er Frank Andersen fra Hvasser og Brøtsø Historieforening.

Velkommen til Hvasser øst og sør!

Nærturstafetten
Turer til fots er den vanligste fysiske aktiviteten i alle aldersgrupper, og det er også den aktiviteten flest oppgir at de kunne tenke seg å gjøre mer av. I Frivillighetens år 2022 samarbeider mange lokale lag og foreninger med initiativtakerne; Den Norske TuristforeningNorsk friluftslivTorød krets vel, Mellem-Bolærnes Venner og Søndagstur Tjøme mot et felles mål: Å motivere Færderfolk til å gå sammen på tur i nærmiljøet.

Les mer om Nærturstafetten her.

• DNT Tønsberg og Omegn
  • Tlf. 33 31 58 26 (Tursenteret)
  • E-post: tonsberg@dnt.no

Turledere: