AKTIV: Topptur i Jotunheimen

Fellestur

Fra dato
25. august kl. 09:00
Til dato
28. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, #Aktiv
Arrangører
DNT Aktiv Tønsberg og Omegn, DNT Tønsberg og Omegn
Turområde
Jotunheimen (se kart)

Bli med til Jotunheimen 25. – 28. august 2022!

Den flotteste helgen i august inviterer vi til tur i Jotunheimen. Dette er tiende gang Aktiv arrangerer topptur i Jotunheimen.

Vi har i år lagt turen til Memurubu. Der vi har fast opphold på den betjente hytta, nyter 3-retters middag og går lange dagsturer i området. Turene vil være krevende da mye av turen vil gå utenfor sti og ha en varighet på 8-10 timer to av dagene og en litt kortere dag. Du må være vant med å gå lange turer i fjellet med sekk og trives i ura, også når den er våt og glatt.

Torsdag:
Transport med privatbiler til langtidsparkeringen ved Gjendesheim, ankomst senest kl. 14:30. Dette er viktig da siste båten til Memurubu går kl. 15:25. Fra parkeringen går det buss til båten som er 1,7 km fra parkeringen. Kjøretid ca. 5 timer fra Tønsberg. Etter ankomst til Memurubu og fordeling av rom kan vi nyte en bedre middag og bli bedre kjent med deltakerne.

Fredag: Surtningssue (2368 moh)
Vi starter fra Memurubu og går stien gjennom den mektige Memurudalen langs med elven Muru. Når vi er på høyde med toppen svinger vi og begynner på brattere stigningen opp på merket sti til nødbu i stein som ligger på 2230 moh. Siste stykket mot toppen er det noe slakere og vi kan nyte utsikten etter hvert som vi nærmer oss toppunktet. Vi tar med oss sørtoppen før vi begynner returen og finner en annen vei ned om været tillater det. Da svinger vi sørover noe tidligere og holde retningen til Raudhamran 1893 moh. Her fortsetter stien parallelt forbi Hesttjønne og videre på siste del vil vi se ned til Memurubu. Turen er 21,5 km, ca 1350 høydemeter og tar 9 - 10 t.

Lørdag: Besshøe (2258 moh)
Vi starter å gå stien til Besseggen ca 2,5 km før vi svinger nordøst og finner ryggen opp mot toppen av Besshøe. Her møter vi en lang og stedvis bratt steinrøys som er krevende å gå i hele veien til toppen. Ved klarvær vil vi nyte en fantastisk utsikt og se ned på Besseggen hvor «trafikken» nok er stor. Retur samme vei. Når vi har kommet tilbake til  stien fra Besseggen har vi mulighet til å gå til en tinde rett nordover, denne tinden er smal på slutten og kan føles litt luftig. Vi tar det litt på sparket med hensyn til været og hvor friske vi er i beina. Turen er 10,5 km, 1250 høydemeter og tar 7 - 8 t.

Søndag: Knutshøe (1517 moh)
Etter frokosten på siste dagen tar vi båten tilbake til Gjendesheim kl. 09:55, finner bilene, kjører 4 km mot Valdresflye og parkerer ved Vargebakken langs fylkesvei 51. Her starter vi turen (1050 moh) på tydelig sti en liten km før vi får lett klyving opp på ryggen. Stien fortsetter et par km før vi får siste stigning med lett klyving opp til toppen. Fra toppen fortsetter vi nordvest over og ned til Øvre Leirungen , nede i den flotte dalen svinger vi skarpt til venstre og går langs elven i retning parkeringen. Turen er 11,5 km, 450 høydemeter og tar 6 t.


Hjemreise. Det må beregnes sen hjemkomst.

Med forbehold om endringer i programmet.

Ta med en stor dagstur sekk, ca 40 liter.

Vi innlosjeres på 2 og 4-sengersrom. Sengetøy følger med, håndkle må tas med av den enkelte.

Kart: Jotunheimen øst 1:50 000
Turledere: Tom Martiniussen, tlf. 959 28 399 og Svein Olav Moen, tlf. 902 13 341
Oppmøte: Felleskjøring fra Aulerød pendlerparkering på Sem torsdag 25.08.2022 kl. 09:00, eller møte direkte ved Gjendesheim kl. 14:30
Påmelding: Innen 1. august. Må være medlem av DNT.
Pris: 4400 kr + kjøring
Maks 10 deltakere

DNT Tønsberg og Omegn sine vilkår for deltakelse på fellesturer finner du her.

AKTIV: Topptur i Jotunheimen

Bli med til Jotunheimen 25. – 28. august 2022! Den flotteste helgen i august inviterer vi til tur i Jotunheimen. Dette er tiende gang Aktiv arrangerer topptur i Jotunheimen. Vi har i ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT Aktiv Tønsberg og Omegn
  • Tlf. 33 31 58 26 (Tursenteret)
  • E-post: tonsberg@dnt.no

Turledere:

  • Svein Olav Moen
  • Tom Martiniussen