Kameratredningskurs

Kurs, Klatrekurs, Kameratredningskurs,
DNT Tønsberg og Omegn

**Avlyst pga få påmeldte**

DNT fjellsport Tønsberg arrangerer kurs i kameratredning.

Her får du lære metoder og teknikker for grunnleggende kameratredning, rappell med skadet over flere taulengder, heising med talje med mer. Siste dagen gjør vi en fullskala redningsøvelse. For å kunne være med på kurset må du være komfortabel med å klatre naturlig sikrede ruter av grad 4+ på led. Du må også være komfortabel med hengende standplasser du har bygget selv.

Kursbeskrivelse:

Vi prøver å få til en teoriøkt i forkant av kurset.

I løpet av kameratredningskurset blir det gitt en innføring i grunnleggende og videregående metoder for kameratredning på klatreklippe. Kurset skal gjøre deltakerne i stand til å håndtere ulike metoder for kameratredning i realistiske situasjoner på egne klatreturer. Kurset følger Norges Klatreforbund / Norsk Fjellsportforums mal for kameratredningskurs på klippe. Av innholdet nevnes avbinding av taubrems, rapell forbi knute, klemknutegang, stabilisering av skadet, rappell med skadet over en eller flere taulengder, omplassering av skadet på travers, forebygging av hengetraume, heising av skadet med talje, samt en redningsøvelse som avslutning av kurset.

Driver du med naturlig sikret klatring er dette et kurs du skylder din klatrepartner, slik at du om uhellet skulle være ute raskt og sikkert kan komme til unnsetning i klatreveggen.

Kurset vil bli holdt ute i området Sandefjord / Tønsberg. Kurset blir holdt også ved dårlig vær.

Det er maks 4 deltakere og det må være 4 deltakere for at kurset kjøres

Ferdighetskrav: For å kunne delta på kurset kreves det at du har erfaring med leding av naturlig sikrede ruter av grad 4+ og at du er komfortabel med hengende standplass som du har bygd selv.

Utstyr: Deltakerne må selv ha personlig klatreutstyr, (halv) tau, klemknuteslyngER, samt normalt utvalg av sikringsmidler og forlengere til kurset. Vi har noe til utlån.

Litteratur: "Kameratredning for klatrere" av Geir Grimeland, NF Metodesett 2019, "Klatreboka" av Ragnar Bell. Ta med penn og papir.

Mat: Deltakerne ordner sin egen mat og drikke

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!