Båltur med AKTIV torsdag 5. oktober

HUSKER DU DEN FINE SOLNEDGANGEN VED VESTFJORDEN I 2016? Vi satser og håper på en like fin oktoberkveld i år også.  Men denne gang med utsikt til solnedgangen (kl.18:42) fra Slottsfjellet eller Frodeåsen.  AKTIV inviterer derfor til BYTOPPTUR I TØNSBERG som avsluttes med bål på ILENE VÅTMARKSENTER torsdag 5.oktober. 

Vi møtes på den kommunale p-plassen utenfor den gamle maritime skolen på Korten (mellom P-plass Fjordgata og Nordbyen legesenter) kl. 18.

Ruten går gjennom Nordbyen, opp Landinstien til Slottsfjellet (63moh), på murene og ned trappene til Tallak.  Så krysser vi museumsområdet ved Dronning Biancas urtehage og legger turen oppover Frodeåsen ,75moh, (ikke så høyt men formidabel utsikt). Etter en runde i friluftsutstillingen på Vanntårnet setter vi kursen i lysløypa nedover forbi Kjelleolla til Ilene senter og avslutter med bål, kaffe og de tradisjonelle muffinsene.

Turen tar 1 ½ - 2t, går i lett kuperte naturområder, men dessverre også noe på asfaltstier.  Lett fottøy (terrengsko, hikingsko) anbefales. Hodelykt i høstmørket (det er ikke alltid lysløypa er tent). Kopp, skje og sitteunderlag er lurt. Ellers vanlig turtøy.

Hilsen Jan Erik (bålsjef) og Helene (turleder)

Skrevet av Anne-Lene Stulen 29. september 2017