FUGLER OG KART

Fuglene våre og deres sang har blitt en populær hobby for flere og flere. Vi samarbeider med NOF om både et kurs og en tur i mai. I tillegg setter vi opp Kart og Kompass kurs slik at vi lærer å finne frem når vi er på tur.

VÅRE FUGLER – ONSDAG 2. MAI OG SØNDAG 6. MAI

I samarbeid med Norges Ornitologiske Forening Vestfold arrangerer Tønsberg og Omegn Turistforening et kveldskurs og en tematur med fugl i fokus.
Flere og flere har fått opp interessen for å lære mer om våre fugler og har lyst til å kunne gjennkjenne dem på sangen.

Kveldskurs:
Tid: Onsdag 2. mai 2018 kl. 18.00.
Sted: Besøkssenter våtmark Ilene.
Parkering ved besøkssenteret, evt på parkeringen tilknyttet fugletårnet.
Tema: Artsbestemming, sang, biotop, trekk mm.

Tematur:
Tid: Søndag 6. mai 2018 kl. 08.00.
Sted: Gullkronene. Oppmøte på parkeringen ved fugletårnet.
Tema: Artsbestemming, sang, biotop, trekk mm.

Kurset og turen er gratis og åpen for alle. Påmelding kun til kurset på tot.dnt.no.
Passer for: Voksne som vil lære mer om fugl, få seg en ny og spennende hobby, lære mer om det som lever i naturen og som vi kan se og høre på våre turer.
Kurset og turen er ikke tilpasset barn.
Ta gjerne med egen kikkert og teleskop på turen om du har.

KART OG KOMPASS KURS – LØRDAG 5. MAI

Kjennskap til bruk av kart og kompass er ofte nødvendig når du skal ut på tur. Går turen på liten sti eller bred skogsbilvei? Å være bevisst på hvor man befinner seg ute i naturen, kan gjøre turen både mer interessant og spennende.

Det legges opp til grunnleggende innføring i bruk av kart og kompass. Praktiske oppgaver både inne og ute.

Kurset er åpent for alle og er et nybegynnerkurs. Du trenger ingen forkunnskaper for å bli med på kurset.

Oppmøte: Knudsrød i Horten. Tidspunkt blir annonsert på hjemmesiden vår: tot.dnt.no.
Varighet: 4 timer
Pris: Kr 300,- (ikke-medlemstillegg kr 100,-). Gratis for egne turledere.
Annet: Ta med eget kompass hvis du har. Kart til utlån. Ta med matpakke så tar vi lunsjen sammen!

Skrevet av Anne-Lene Stulen 4. april 2018