FRILUFTSSKOLE I HØSTFERIEN 10-13 ÅR

Bli med på Friluftsskole i høstferien!

I høstferien arrangerer Tønsberg og Omegn Turistforening (TOT) og Oslofjorden Friluftsråd (OF) en friluftsskole sammen! Bli med på morsomme, aktive og lærerike dager i friluft!

Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet for barn og ungdom mellom 10–13-år (5.-7. klasse) Målet med Friluftsskolen er å gi deltakerne lystbetont introduksjon til friluftsliv i en hyggelig og morsom ramme. Friluftsskolen arrangeres fra mandag 1.10 - torsdag 4.10. Mandag og tirsdag er det dagtilbud fra kl 0900-1500 og fra onsdag til torsdag er det valgfri overnatting.

Program:

Mandag: Vi tilbringer dagen på idylliske Karlsvika i Tønsberg. Vi bruker dagen på å bli kjent med hverandre, lek- og samarbeidsaktiviteter. Blir været bra bader vi med våtdrakter og prøver SUP.

Tirsdag: En ny dag i Karlsvika! Dagens store tema er livet i sjøen. Vi skal lære om livet i fjæra, fiske og setter teiner og garn. Kanskje får vi fangst så det blir hjemmelaget fiskesuppe?

Onsdag: Vi drar til skogs ved Trollsvannsstua. Orientering, kano, spikking, vedjakt og -hogst, i kombinasjon med leirbål, lek  står på programmet. Vi lager felles middag og  overnatting til torsdagen i lavvoer/inne på hytta.

Torsdag: Vi våkner opp i skogsomgivelser ved Trollsvannet og lærer mer om bål, matlaging, kano og alt skogen har å by på.

Ledere:
TOT og OF har erfarne friluftsskoleledere med bred erfaring fra friluftsliv og aktiviteter med barn og unge. Lederne sørger for at vi lærer i spennende og morsomme omgivelser. Friluftsskolen handler i stor grad om å lære gjennom lek, aktivitet, erfaring og samarbeid. Flere av lederne har godkjent livredning- og førstehjelpskurs. Alle aktiviteter på eller i vann vil foregå med flyteplagg. Det blir laget en sikkerhetsinstruks for Friluftsskolen.

Overnatting:
På Trollsvann kan deltakerne sove enten ute i lavvoer/gapahuk eller inne i hytta. Overnattingen er frivillig, og om noen ønsker å være med på friluftsskole uten overnatting er det helt i orden! En må da sørge for transporten til/fra på egenhånd.

Utstyr:
Deltakerne bør ha med klær tilpasset været. Dagene vil foregå utendørs hele dagen og vi trenger klær som er både vind- og vanntette. Været er skiftende på denne årstiden, husk varmt tøy!  Deltakerne må også ha med seg matpakke og drikke til lunsj. Ta med fiskestang om du har.

Transport:
Mandag og tirsdag er det oppmøte og henting på parkeringen ved Karlsvika Naturskole henholdsvis kl 0900 og 1500.
Onsdag setter vi opp felles buss fra Tønsberg Togstasjon kl 0830 som kjører til Trollsvann i Andebu. Det er også mulig å møte direkte på Trollsvann kl. 0915 for de som ønsker det. Her blir vi hele dagen og overnatter.

Torsdag er vi tilbake på togstasjonen med felles buss kl. 1500.

Ytterligere informasjon blir sendt ut ved påmelding.

Pris: 500,-

Kontakt:
Nicolay Moe, Oslofjordens Friluftsråd (41422204)
Mats Kneppen, DNT (tlf 97173497)

NB: Friluftsskolen er åpen for alle, medlemsskap i DNT er ikke påkrevd.

Skrevet av Anne-Lene Stulen 6. september 2018