Vi ønsker oss en dnt hytte ved sjøen - med overnattingsmuligheter

Styreleder: Niels Aall-Lyche
DNT - kysten for alle

Her om dagen skrev Øyene Avis at Tønsberg og Omegn Turistforening ønsker å bli mer synlige langs kysten og at vi drømmer om en hytte på øyene.

Det stemmer at vi har sendt et brev til Færder kommune og spurt om muligheten for dette.

Pr. dd. drifter vi Tjønneberget ved kysten (i tillegg til 6 hytter i innlandet) i samarbeid med Oslofjorden Friluftsråd, ar underetasjen hvor det er vaffelsalg hver helg fra påske og til ut september. Et veldig populært tilbud! Vaflene flyr unna!

I 2018 vedtok DNT at Kysten blir vårt store satsningsområde fremover. Hele 80% av landets befolkning bor langs kysten, og Vestfold er et fylke med mye kyst. Det er derfor naturlig at vi også har et tilbud her.
DNT er en garantist for at allmennheten får tilgang til steder folk har opplevd som lukket tidligere. Vi ønsker at kysten skal være tilgjengelig for allmennheten, at flere skal få oppleve gleden ved friluftsliv langs kysten, og at vi skal ha et tilbud som når ut til folket.

Vår styreleder, Niels Aall-Lyche, kunne informere til avisen at vi har såvidt begynt prosessen og at det er mye som ikke er helt avklart ennå. Det kan være en gapahuk, men det kan også være en hytte med overnattingsmuligheter. Et av våre store ønsker nå, er å kunne drifte et leirsted, en eller flere hytter, ja, en samlingsplass ved sjøen for både store og små.

Vi ønsker å arrangere friluftsskole og leirskoler for barn i høst- og vinterferier, holde ulike kurs i friluftsliv, tilby fellesturer med overnatting, ha padlesamlinger, utleie av kano og kajakker, kurs og ikke minst ha et overnattingstilbud til besøkende, ubetjent eller betjent. Alt kan være interessant.

Et av områdene som har blitt nevnt er Håøya, Forsvarets eiendom utenfor Tenvik, og det kan absolutt være av interesse, men som styreleder sier til avisen er det ikke tatt noen avgjørelser ennå. Vi ser på mulighetene og melder vår interesse. Dette er et prosjekt på kladdenivå og vi er åpne for innspill fra folk flest.

Det som er viktig å nevne er at satsningen i sjønære strøk ikke vil medføre kutt i tilbudet vi har i innlandet, tanken er å utvide våre aktiviteter, ikke innskrenke.

Ref artikkel i Øyene avis 27.11.2018

Skrevet av Anne-Lene Stulen 27. november 2018