På ski i Tønsberg-området?

Tolvmannsmyr ved Merkedammen
Tolvmannsmyr ved Merkedammen

Når snøen kommer har mange lyst til å finne fram skiene, men hvor kan vi gå? Tønsberg og Omegn Turistforening gir deg tips og steder man kan hente informasjonen.

Behovene er så mange, noen ønsker en kort rusletur i flatt terreng, andre ønsker en skikkelig langtur i skogen bakke opp og bakke ned.

I Færder- og gamle Tønsberg kommune er det ofte lite med snø, men når den kommer blir det kjørt opp løyper. Løypekart og hvor det er preparert finner man trolig på kommunenes nettsider.

Men en liten kjøretur innover i landet gir deg mere snø og mye lettere å finne de preparerte løypene, for da kan man gå inn på nettstedet skisporet.no

Her finner man en kontinuerlig oppdatert oversikt over skiløyper i hele landet med oversikt over hvor mange timer det er siden løypene sist ble preparert, høydeprofil på løypene og mye annen informasjon. Zoom inn på oversiktskartet slik at dere finner området i nærheten av Tønsberg og klikk på stedsnavnene som da dukker opp så er det bare å velge og vrake. Zoomer man stort nok dukker også parkeringsplassene opp på kartet.


Her er noen av stedene som er mest aktuelle i vårt område:

Storås i Stokke; 5 km treningsløyper med kunstsnø og en turløype på 7,5 km, akebakke. Parkering Storås skiarena.

Turløyper i Re; et løypenett med flere mil turløypere, parkering ved Risås.

Botnemarka; varierte turløyper med start og parkering ved Botnestua.

Andebu; her er det løypegjengen til TOT som preparerer turløyper i området Trollsvann/Merkedammen. Parkering på Merkedammen eller Trollsvann parkering. NB, vaffelsalg på Trollsvannstua på søndagene.

Vestskauen i Sande; Et enormt, variert og snøsikkert løypenett. Parkering ved Montebello Arene. Litt lenger å kjøre, men det er det verdt.


Kart over løypene selger vi på TOT-kontoret.

God tur!

Skrevet av Mats Kneppen 5. februar 2021