Nytt ungdomstilbud 13-16 år

DNT ung Tønsberg øker tilbudet for de yngste ungdommene. Fra februar 2021 er det satt opp en mengde aktiviteter for aldersgruppa 13 til 16 år. Her er alt fra klatring til alpakkavandring!

Tønsberg og Omegn Turistforening har laget en helt ny turgruppe for friluftsaktivitet for ungdommer fra 13 til 16 år. Gruppa har snart sin første tur og har masse spennende planer i 2021!

I DNT ung 13-16 er man på tur uten foreldre og familien sin, med 1-2 voksne turledere som er med kun for å skape kule opplevelser for ungdom. Fokuset er morsomme aktiviteter, godt samhold, og å gjøre tur på de unges premisser. DNT har en sosial profil og ønsker å tilby disse opplevelsene så rimelig som mulig – samt veldig mye gratis.

Ildsjelene bak initiativet heter Bente Bugge-Erlingsen og Anne Larsen. De kan si følgende om planene:

- Vi starter nå i februar med gratis klatrekvelder på Høyt Under Taket, og fortsetter utover våren med kajakkpadling, strandryddig og kyststi, digg bålmiddag, alpakkavandring og andre spennende saker. Målet med aktivitetene er at man skal få komme ut å ha det gøy, skape minner, få prøve (for noen) en ny aktivitet og bruke naturen på en respektfull måte. Vi håper jo at flere blir glad i å være aktive og være ute og dette gir en fantastisk mulighet til akkurat dette. I tillegg til å etablere nye vennskap.

Her er alle fra 13 til 16 år velkomne til et varmt og kult fellesskap! Skulle du være så uheldig å være for ung eller for gammel kan vi fortelle at det finnes et tilbud også til deg i DNT som du finner på våre nettsider.

Gruppa er drevet av voksne som brenner for ungdoms opplevelser i natur. Det var ingen tvil om at de ville bidra her.

- Det var en lett og rask avgjørelse på at vi ønsket å bidra med å dele natur og aktivitetsgleden ved å være en ressurs for dette viktige arbeidet i DNT. Vi har et fantastisk nærmiljø i regionen vår som byr på et spekter av aktivitetsmuligheter og det er nettopp dette vi ønsker at ungdommen skal oppdage.

For å gjøre tilbudet enda bedre trenger Bente og Anne flere turledere på laget. De som trenger det får nødvendig opplæring i DNT, og kan dermed arrangere nesten hva som helst av det de selv eller av det ungdommen har lyst til å gjennomføre på tur! Her er det plass til mer aktivitet og flere frivillige – og Bente og Anne tar gjerne imot selskap.

Foto: Mats Kneppen

Skrevet av Mats Kneppen 10. februar 2021