TOT's tips til vinterferien

Plutselig gir vinterferien oss noen fridager med familien. Her er TOT's forslag til hva man kan finne på!

Foto: Jan Kenneth Gussiås

Last ned KulTur-appen, og samle poeng ved å gjøre utendørsaktiviteter:

Last den ned, registrer turaktiviteter og turlengde, og samle poeng hver gang dere er ute!

Med tre ulike brett og 45 forskjellige aktiviteter kan du glede deg til mange gøyale opplevelser ute i naturen med Kul Tur.

Aktivitetene på de tre brettene har ulik vanskelighetsgrad. Du får blant annet poeng for å klatre i trær, plukke søppel, spise mat ute, lage barkebåt, overnatte i telt og sjonglere med kongler når du er ute på tur, og du kan gjøre hver aktivitet mange ganger.

Når du aktiviserer appen, kan du også registrere turlengden, og kombinasjonen av turlengde og fullførte aktiviteter gir totalscore. Når man har fått tilstrekkelig poeng til å komme til toppen av fjellet på oppsummeringsbrettet, kan man vinne en turoverraskelse fra Barnas Turlag.

Last Kul Tur ned her for iPhone og her for Android!


Bruk hyttetilbudet vårt!

Flere av våre hytter er ledige for overnatting - Se de ulike hyttene våre her

I tillegg har vi åpen turkafé med vaffelsalg på Trollsvannsstua hver søndag. 1,5 km å gå på brøyta vei fra parkeringsplass inn i et vinterskogseldorado! Her er også skiløyper kjørt opp i området.

Utforsk de nære skiløypene:

I Tønsberg-området kjøres det skiløyper flere steder. Mange av stedene er godt egnet for familier med bålplasser og gapahuker langs løypa til rasten. Se mer info om hvor du finner de ulike løypene i vår artikkel om ski her: LINK

Tiri Seim Vataker er turleder i DNT ung Tønsberg. Her er hennes forslag:

Mitt tips til vinterferien er å dra på topptur, diske opp med et deilig måltid over bål og å tilbringe en natt ute i naturen.  
 
Start med planlegging av turen.  Er dere flere så sett dere sammen (med avstand, evt ha et digitalt planleggingsmøte). Finn en topp i nærområdet eller et annet ønsket sted, f.eks. Storåstoppen i Stokke. Skriv ned handleliste ut ifra det dere ønsker å spise, f.eks. taco på bål med grilla eple og kakao m/krem til dessert. Se på værmeldingen og skriv utstyrsliste ut ifra det du trenger å ha med. Er det meldt regn eller snø er det lurt å ta med tarp/presenning som kan bindes opp mellom to eller flere trær og beskytte dere mot vær og vind. Er det meldt kaldt er det viktig å ha med nok varmt tøy, og skal du overnatte er det viktig med et godt liggeunderlag, god sovepose, kanskje noen tepper og evt reinsdyrskinn. Så er det bare å bestemme dato, pakke sekken og dra! 

Utstyr som trengs kan du låne via Skattkammeret Tønsberg sin BUA-ordning. De har alt du trenger. God tur! :) 

Foto: Ken-Erik Larsen

Skrevet av Mats Kneppen 19. februar 2021