Turtips til hjemmepåska

Foto: Marius Dalseg Sætre

En aktiv og opplevelsesrik påskeferie trenger ikke være vanskelig å få til. La deg inspirere av Tønsberg og Omegn Turistforenings forslag.

- Å være ute i naturen gir deg avkobling, frisk luft og ny energi. Påsken er både utetid og kosetid, og nå som det er vanskeligere å møtes innendørs, anbefaler vi å ta påskekosen ut, sier Niels Aall-Lyche, styreleder i TOT.

Det siste året har vi lært oss å leve på nye måter. Flere har oppdaget naturen i nærheten av der de bor.

- Er det noe koronaen har vist oss, er det hvor heldige vi er som bor i et land med nærhet til naturen. Gleden med påsken er å kjenne sola varme og at man kan være ute over tid uten å kle på seg alt man har. Pakk med deg appelsiner og noe godt i sekken, fyll opp termosen og finn deg en påskesti eller skiløype, sier Aall-Lyche.

Lei din egne DNT-hytte

For første gang i DNTs påskehistorie, kan du bestille våre selv- og ubetjente hytter til fastpris og være garantert å få de for deg selv. Med base ett sted blir det mindre stress og mer tid til naturopplevelser, hverandre og hyttekos. Husk at du ikke kan reise på impuls, hytta må bestilles og det gjør du enkelt ved å kontakte administrasjonen i TOT på tot.dnt.no

Tre (av 450!) hytter du kan leie:

TOT har hytter, stier og merking på Skrim og i vestre del av Andebu ved Merkedammen-området. Disse hyttene gir deg gode turmuligheter i påsken.

Hoggerstua på Lindsverkseter - https://ut.no/hytte/101005/hoggerstua-pa-lindsverkseter

Hannevoldhytta - https://ut.no/hytte/10606/hannevoldhytta

Annekset på Trollsvann - https://ut.no/hytte/10625/annekset-pa-trollsvann

Skrevet av Mats Kneppen 24. mars 2021