Vel gjennomført Skrimløp

Foto: Mats Kneppen

Søndag 6. mars gjennomførte DNT Tønsberg og Omegn det tradisjonsrike Skrimløpet for 56.gang. Ca. 200 personer kom seg gjennom den spesiallagde løypa fra p-plassen på Omholtfjell til DNT-hytta Darrebu.

Etter to rare år med dårlig vær og covid-avlysninger var det en sulten arrangør-gjeng som gikk til verks for å ta Skrimløpet til nye høyder i 2022. Tidlig fikk vi klarsignal om at løypemannskapet fikser løypa og tilbyr drikkestasjon med saft og kvikk lunsj til forbipasserende. Hyttetilsynet fulgte raskt på med en plan om folkefest i målområdet på Darrebu. De handlet inn saft, kakao, kaffe, brus og pølser til gratis utdeling til alle i målområdet. Løpsleder Trond Engen med familie og venner sørget for organisering av selve gjennomføring og organisering av løpet, med registrering, utdeling av merker, diplomer og andre premier. 56 år med historikk er lagret – og Trond og co. Delte ut premier etter antall deltakelser på alle som var med. Alle som går Skrimløpet for første gang får et merke i bronse – og spesielt barna er engasjert for å høre hva som skal til for å få sølv og gull! Da forteller Trond og gjengen at to deltakelser gir sølv, tre gir gull, og videre er det ulike merker, fat og premier opp til 50 deltakelser!

Det 56. løpet i rekken ble kronet med en solværssøndag av dimensjoner! Vår eminente turmaskot Turbo Fjellrev tok seg også en skitur i finværet. Turbo gikk kortløypa og heiet, «high-fivet», og motiverte barna opp bakkene. Da Turbo endelig gikk i mål var han slettes ikke ferdig – her kjørte han videre på med dans, aking og tulling med barna. De som først var litt beskjedne og nervøse ble etter hvert varme og trygge på den tullete fjellreven.

Anledningen ble slått sammen med offisiell åpning av gapahuken tilsynet har bygd utenfor hytta. Gapahuken er bygd med materialer hogget i området rundt hytta, fraktet og saget på en av tilsynsfolkas egen sag, før det er fraktet opp igjen og satt opp til et fantastisk byggverk – alt gjort på dugnad! Fire flotte representanter fra hyttetilsynet på Darrebu sto for pølsegrilling, kaffekoking, skjenking av brus og deling av god stemning.

Tusen takk til alle frivillige som bidro denne dagen – her har dere gledet mange!

Skrevet av Mats Kneppen 7. mars 2022