Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Til minne om Tore Asplin

Vårt kjære æresmedlem Tore Asplin sovnet inn 30. april. Vi minnes Tore som en svært aktiv og glad entusiast med ærlig nærhet til mennesker og natur. I mange år sørget han for at turistforeningsstoff fikk bred spalteplass i Tønsbergs Blad. Dermed sørget Tore for å vise at turliv og friluftsliv ble betydelig markedsført som en viktig del av vår livsstil. Selv skriver han i jubileumsboka “TOT i hundre” - utgitt i 2006 i forbindelse med foreningens 100-års jubileum - “Jeg vil trekke frem det gode kameratskap jeg føler å ha fått gjennom TOT, ikke minst de årlige turene til fjells. Det å være æresmedlem i en flott forening, og dessuten å få lov til å skrive denne 100-års historien, det er et privilegium jeg setter veldig høyt!”

Tore var en av ideskaperne til TURPASS-turene. I 1958 startet vi opp turpass i samarbeid med Tønsbergs Blad (som for øvrig dekket alle utgifter til annonser, møter, diplomer og terminlister). Et fruktbart samarbeide der Tore alltid var til stede, enten bak skrivemaskinen eller ute på prøveturer i nytt terreng eller som utsendt journalist når tusenvis av mennesker vandret i natur i Vestfoldterrenget. Av og til ropte Tore ut ; “er det ikke trivelig på tur” ? Ja, svarte folk og dagen etter kunne vi lese i TB at turpassturen var en suksess.

Tore har skrevet flere bøker om friluftsliv. Vi nevner “40 trivelige turer i Tønsberg og omegn” og “40 trivelige turer i nordre Vestfold”. Bøkene har gitt inspirasjon til mange turer. Han har også skrevet “Gater og gatenavn” i Tønsberg. Den boka gir en god beskrivelse av byens historie og brukes den dag i dag.

Tore var med i byggekomiteen for Sportskapellet på Skrim. Han var styreleder fra 1973-76 og han var initiativtaker til “Fredagskjappen” - en ettermiddagstur i nærterrenget på fredager. Han grunnla også utmerkelsen “Ridder av den utgåtte skosåle”. Den utmerkelsen kunne vi med nå gi til Tore.

Når nå Tore er borte kan vi med glede tenke tilbake på alt han har bidratt med i vår forening. Han hadde stor bekjentskapskrets og hadde svært lett å få kontakt med mennesker. Denne egenskapen er verdifull for en forening som vil skape glede og opplevelser for mange i friluft. Vi takker Tore for alt han gitt. Jeg vil bruke Tores ord “Den turen glemmer jeg aldri” som et bilde på hva han har betydd for DNT Tønsberg og omegn. Nå har Tore vandret sin siste tur og tent opp sitt siste kaffebål i skogkanten.

Tore Asplin blir bisatt i Ramnes kirke 13.mai. Vi lyser fred over Tores gode minne.

Jan Petter Bergan