Padlehelg i skjærgården

Solnedgang ved padlehuken på Ildverket, Færder nasjonalpark.
Solnedgang ved padlehuken på Ildverket, Færder nasjonalpark. Foto: Svein Olsen

Sommeren er på plass og padlegruppen avsluttet vårsesongen med overnattingstur til Ildverket. 

I helgen har padlegruppen vært på overnattingstur til Ildverket. Lørdag var en helt fantastisk dag og kveld. Vi gikk ut fra Torødstranda og padlet sydover forbi kongehytta og til Ildverket hvor vi etablerte leir. Etter mat tok vi oss en ettermiddagstur på yttersiden av Ildverket og mellom vestre og østre Bustein. En svingom innom Selskjæra, men der var det ingen hjemme denne ettermiddagen.

Kvelden var varm og med en herlig solnedgang. Vi koste oss ute til over midnatt. Da måtte vi frem med fiskestangen da vannet bokstavelig talt kokte rett utenfor av sprettende makrell. Det medførte stekt makrell til frokost søndag.

Søndagen startet varm og stille. Den avslappede og gode stemningen fortsatte rundt frokostbordet og vi kom oss derfor ikke videre fra Ildverket før kl. 11.45. Da gikk turen inn til Grytskjær og sydover rundt Brøtsø. På Ormelet marina gikk vi i land for å spise. Det tok ikke mange minuttene før himmelen åpnet seg og det tok en times tid før vi kom oss videre. Vi observerte tordenvær og la en plan nærme land for å rekke tilbake til Torød før det ble for ille. Det gikk bra, med tordenværet litt på siden av oss. Men til tider åpnet himmelen seg på ny og vi ble gjennomvåte. Det hele skapte dog bare gode minner å tenke tilbake på i ettertid. 

Skrevet av Svein Olsen 27. juni 2022