Kajakk teknikkurs

Bli en bedre og tryggere padler.
Bli en bedre og tryggere padler. Foto: Foto: Pål Trygve Gamme

Teknikkurset er kanskje det morsomste padlekurset med mye lek og bading. Kurset gjør deg ikke utlært, men bringer deg et godt stykke videre i å kunne ferdes trygt og sikkert på havet. De fleste har en god læringskurve og alle opplever mestring idet du selv bestemmer hvor langt du ønsker å strekke deg.

Kurset bygger på grunnkurset og gjør deg i stand til å få mer ut av padleturen. Riktigere teknikk gjør det raskere og mindre slitsomt å padle. I tillegg vil bedre teknikk forebygge skader. Kort sagt: Bli en bedre og tryggere padler.

For å delta på teknikkurset må du ha bestått grunnkurset*. Du bør ha padlet en stund og fått litt erfaring for å få mer ut av kurset. Vi anbefaler at du tar teknikkurset året etter grunnkurset. 

Padlegruppen arrangerer teknikkurs 27.-28. august. Dette går ut fra Fjærholmen og de som ønsker kan overnatte i skjærgården. DNT TO har 8 kajakker med utstyr til utlån til de som har behov for det.

Les mer/ påmelding til teknikkurset her: https://tot.dnt.no/aktiviteter/142894/908398/

* Teknikkurset er tredje trinn i våttkortstigen. Introkurset er første trinn. Kurset er kort fortalt bare ment som en introduksjon til padling for å se om dette er noe for deg eller ikke. Trinn to er grunnkurset. Her lærer du mer om selve padlingen og redninger. Grunnkurset gir deg kompetanse for å padle i rolig farvann. Det gir deg også mulighet til å leie kajakk samt delta på fellesturer.Skrevet av Svein Olsen 1. august 2022