TOT ER NÅ OVER 110 ÅR

Det ble en deilig dag på Trollsvann søndag 10. april. P-plassen var full og over 200 friluftselskere i alle aldre hadde tatt turen for å markere bursdagen med kaker - og pølser.

Med sine 5000 medlemmer og sine 110 år så kalles TOT med rette nestor. Trollsvann viste seg fra sin beste side denne dagen og folket koste seg. Den eldre garde med både æresmedlemmer og tidligere ledere koste seg i sola med gamle minner og historier. De aller yngste prøvde seg med spill og leker - og slakk line. Det var spennende. Og de fleste bladde (febrilsk) i den flotte jubileumsboka TOT i hundre, som alle fikk gratis. Hvorfor? Jo, fordi det langs veien inn til Trollsvann hang 12 plakater med info om TOT's historie - helt fra stiftelsen i 1906 og til driften av dagens 7 hytter. Og vel inne på plassen så kunne alle fylle ut naturstispørsmål som var basert på denne historien. Ikke alle husket hva som sto, og da var jubileumsboka kjekk å ha!

Både ordføreren i Andebu og i Tønsberg var blant gjestene. Førstnevnte på tøff sykkel og sistnevnte med barn og barnebarn. De kunne ikke få fullrost stedet og det arbeid de frivillige i TOT legger ned - detg var 11029 dugnadstimer i 2015!

Skrevet av Kjell Erik Stordalen 12. april 2016