Kveldstur med AKTIV på TJøme

Foto: Svein Olsen

Torsdag gikk kveldsturen på Tjøme med Eivind Kjølsrød som kjentmann. Med sikker hånd og raske ben tok han oss rundt i et område hvor de fleste ikke hadde gått tidligere. 19 personer dukket opp ved parkeringen og vi fikk en god innføring om hva turen skulle inneholde. 

Fra start krysset vi hovedveien og gikk nord/vestover og frem til den Italienske porten, en fjellformasjon som er en steinlagt passasje – visstnok steinsatt av en svenske for lang tid siden. Denne er ikke avmerket på kart og du må vite hvor den er for å komme dit. Ved utgangen åpenbarte et flott kystlandskap seg.

Videre gikk turen nordover hvor vi passerte Furusund på de utlagte steinene. På hver side av sundet var det satt opp trestokker som passerende kunne benytte for å støtte seg på om nødvendig. I land kunne vi ta en titt på Eidenes område med brygge, sklier, kanoer og andre aktiviteter ved fjorden før Eivind dro oss videre opp til Eidene og den gamle telegrafmasten fra Napoleonskrigen.

Turen krysset igjen hovedveien og over til østsiden av øya til Røssesund hvor vi gikk videre sørover til Havna. Mørket begynte å komme og hodelyktene måtte hjelpe oss frem til Torås fort.

Takk for en flott kveldstur!

Ref.: Svein Olsen


Skrevet av Anne-Lene Stulen 26. september 2017