FRA HYTTE TIL HYTTE PÅ SKRIM

Med en slik god, gammeldags vinter vi har hatt i år, var det duket for en perfekt fjelltur på Skrim i starten av mars. Mens skumringen la seg over snødekte trær fredag kveld, la sju forventningsfulle barn i alderen 5-12 år og deres fem respektive foreldre i vei opp til Darrebu.

Allerede før klokka halv åtte lørdag morgen var de fleste ungene på vei ut i snøen. Foreldrene satt lettere slukøret igjen inne i hytta, og nøt en kopp kaffe før frokost… På vei til Ivarsbu fant vi fram til «vår faste plass» ved Krokvann – det er jo ikke skikkelig tur uten bål og pølser, må vite! Ungene gravde snøhule og sto på ski ned den bratte skråninga, men ville snart av gårde igjen. Det er mulig spenningen med neste hytte, Ivarsbu, var større motivasjon enn det gnistrende skiføret…

LOT’s hytte Ivarsbu er romslig, så her var det god plass til både å leke larver i soveposene, gjemsel og å spille brettspill. Et par barn og voksne var ikke helt ferdige med å gå på ski, og fikk en frisk tur over Vesle Stølevann før de gikk tilbake til hytta og hyggelig stemning rundt middagsbordet. Nå hadde ungene brukt opp det meste av energi og det var visst ikke mye lørdagsgodt de orka før de i halvsøvne krøyp til sengs. Ikke lenge etter fulgte jammen noen av de voksne etter. Det tar på å være på tur med Barnas Turlag…!

Søndag opprant med strålende vintervær, nesten påskestemning! De fleste hadde tid til en god pause i sola før de var tilbake på parkeringsplassen. Da var minnebanken fylt opp, turgleden styrket og nye vennskap etablert!

Skrevet av Anne-Lene Stulen 19. mars 2018