Fugletur i Gullkronene

Foto: Finn Hauge
Foto: Finn Hauge

Søndag var det tur med Norsk Ornitologisk Forening i Gullkronene i Tønsberg, og ivrige fugletittere fikk observert flere arter.

Det var seks personer som møtte opp for å være med turen. De som ikke hadde med kikkert fikk låne utlånskikkert som NOF disponerer. Turen startet fra parkeringen til fugletårnet med å lytte på en sanglerke som sang over jordet, og gulspurv som sang sin strofe fra buskene.

Vel inne i Gullkronene var det første vi fikk høre den monotone hoingen fra en skogdue. Litt lenger inne i skogen fikk vi også høre hoingen til ringduen. Det sang både gransanger og løvsanger, så hvordan skille disse på sangen var ikke vanskelig. Rødvingetrost og svarttrost ble også hørt godt. Ellers fikk vi observere et par med spettmeis på nært hold. Et par med kjernebitere var mer sky men flere fikk observert disse også. Vi fikk se blåmeiser som bygde reir, løvmeis og kjøttmeis som lette etter mat, bokfinker sang vanlig og både hunner og hanner viste seg frem. Flere rødstruper ble hørt syngende. Grønnfink ble hørt og vi avsluttet med sangen fra en måltrost som ikke var så ivrig på å synge.

Det ble derved nok av fugler og fuglesang å lære for de fremmøtte.

Hilsen turleder Finn Hauge

Skrevet av Anne-Lene Stulen 7. mai 2018