Turreferat fra Husky tur

Foto: Lena Kolstø

Vi var bare så utrolig heldige vi som fikk ta turen til Haukeli Husky i slutten av april. En snørik og kald vinter hadde sørget for nok snø. Men varmen kom uken før turen og mykte opp terrenget noe. Det går veldig bra med en smøre ekspert i gruppa, så tusen takk Eskil (13 år) for beste skia jeg har hatt på slikt føre. Vinden spøkte også med å blåse mot oss, men løyet noe og med en felles innsats ble det bygget en solid bue-sofa-gruppe i solveggen slik at de som ikke hadde smurt seg med solkrem - ja de ble avslørt.

Vi ankom fredag gården til Svein Magne og Ann Kristin med en liten regnbyge. Etter å ha innlosjert oss og spist en felles middag, løp alle barna for å hilse på hundene. De elsker kos og oppmerksomhet, og å få trekke slede.

Spenningen var derfor stor da vi neste dag la ut på ski inn til leirplassen hvor det kom fire spann inn med til sammen 24 ivrige hunder. Vi fikk kjøre/og sitte på eget spann med seks hunder foran i en sløyfe innover vidda. Trygt geleidet av Svein Magnes leder spann med åtte hunder. Det var mye energi og glede i disse fantastiske hundene. Innimellom rundene ble det tid til litt bålkos, ski lek og noen tok seg en lengre ski tur.

Etter en hel dag ute kom vi tilbake til gården hvor badestamp og badstue ble fyrt opp. Alle barna okkuperte badestampen og var eks antall ganger ute og badet i snøen før de hoppet oppi igjen. Helt til noen foreldre også ville prøve, hm da ble de visst borte....

Søndag var alle klare for å kopiere dagen før. Og vi fikk nok en flott dag med ski på bena, nye hunder som dro sledene, bål kos, sol og blå himmel. I det vi hadde pakket oss klare for avreise og takket for oss, ja da kom regnet igjen.

Takk alle sammen for en fantastisk flott og hyggelig helg.

Turleder Lena Kolstø


Skrevet av Anne-Lene Stulen 7. mai 2018