Strålende fjelltur for seniorene 3 -6 september.

Foto: Wenche Petterson
Foto: Egil Jønsberg
Foto: Egil Jønsberg

En behagelig busstur fra Tønsberg brakte oss opp på Golsfjellet, nærmere bestemt Guriset Høyfjellshotell, hvor vertinne Turid ønsket oss velkommen. Solen skinte denne dagen, og Yr var blitt sjekket både en og to ganger daglig den siste uken – så langt så det bra ut! Men ville det holde? For å si det enkelt, det holdt! Blå himmel, varm sol, og bare en liten bris på toppene. Regntøy og ullgensere fikk ligge i kofferten, lette bukser og T-skjorter var mere passende antrekk.

Mange av de 55 deltagerne hadde vært på Guriset tidligere, senest for 3 år siden, og vertinnen kjente igjen i alle fall èn av gjestene! Hotellet ligger på ca. 950 moh, med god utsikt særlig østover og med litt begrenset utsikt til Tisleifjorden i nord. Men etter å ha forsert en liten bratt kneik opp til Gurisethovda hadde vi vid utsikt i alle retninger.

Vi var så heldige å ha med oss Yngvar Solli som er godt kjent i området, og med ham som sjef fordelte vi oss i grupper og var ute mesteparten av dagene. De sprekeste gikk henholdsvis 17 og 19 km de to dagene, de korte turene varierte mellom 6 og 10 km.

Etter deilig treretters middag hygget vi oss med prat og allsang og quiz, og alle var fornøyde med dagens innsats. Særlig takk til Torun Landsrød og Jan Otto Andreassen som i samarbeid med vertinne Turid sørget for at alt fungerte som det skulle.

Ref: Wenche Petterson

Skrevet av Anne-Lene Stulen 7. september 2018