På tur med Frisklivsentralen

Årets tur Merkedammen - Trollsvann

Siden 2012 har TOT samarbeidet med Frislivssentralene i Tønsberg, Re og Færder. Hvert år arrangerer vi to turer i skogen på sommererføre, og om vinteren har vi flere trugeturer til ulikesteder i nærheten av Tønsberg. Sommerturen om våren går til ulike turmål i Vestfold, mens om høsten har det blitt en tradisjon at turen går fra Merkedammen til Trollsvannstua.

Denne uka var det tid for Merkedammen - Trollsvann. Deltagerne, 95 i tallet, ble hentet med buss på Frisklivssentralene og kjørt til Merkedammen. Her ble de fordelt på ulike turalternativer med varierende vanskelighet. Den mest krevende er på ca. 9 kilometer, går på sti og legger veien om Barlindkollen for å nyte utsikten. Vel framme ved Trollsvannstua ble vi servert middag av gode hjelpere fra Seniorgruppa i TOT.

Etter påfyll av energi går vi veien til parkeringen og blir kjørt hjem, slitne men lykkelige etter vel gjennomført tur. Med på turen er fysioterapeutene fra Frislivssentralene og to turledere fra TOT.

Vi går den samme ruta hvert år. De første årene gikk turen innom Re, Lardal og Andebu kommuner. I år gikk turen i Re, Larvik og Sandefjord kommune, mens til neste år vil turen gå i Tønsberg, Larvik og Sandefjord. Kartet endrer seg, men den flotte naturen er den samme. Takk for turen.Skrevet av Ulf Heming Rødvik 14. september 2018